НОВИНИ

30 септември е крайният срок за корекции в изравнителните сметки за парно

Крайният срок за корекции в изравнителните сметки за парно за сезона 2016/2017 е 30 септември, припомнят от "Техем сървисис". До тази дата клиентите, които не са осигурили достъп за годишен отчет, могат да заявят допълнителен отчет.

30 септември е крайният срок за корекции в изравнителните сметки за парно
bnt avatar logo
от БНТ
15:15, 18.09.2017
Чете се за: 00:32 мин.
У нас

В рамките на тримесечния период след края на отоплителен сезон 2016/2017 от фирмата за топлинно счетоводство са изготвили 2040 корекции на изравнителни сметки поради заявен допълнителен отчет от клиенти в София. Към момента 5164 клиенти са с неотчетени показания на уреди и водомери за топла вода.

От фирмата припомнят, че в Наредбата за топлоснабдяване са предвидени санкции при неотчетени или липсващи индивидуални водомери, а именно служебен разход до 280 л/ден на човек (на месец това означава до 8 куб. м или годишно до 100 куб. м на човек), а на клиентите с неотчетен разход на радиаторите се начислява максимална мощност.

Уредите и водомерите с дистанционно отчитане спестяват корекциите на изравнителните сметки. Тази година над 1500 сгради в столицата са отчетени на 100 процента с едно посещение и клиентите в тях нямат корекции при годишното изравнение.

Всички изравнителни сметки, както и направените корекции, са достъпни напълно безплатно на клиентския портал на "Техем", съобщават от фирмата.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Бойко Борисов: Тези изтребители за какво ни трябват в момента?
Бойко Борисов: "Тези изтребители за какво ни трябват в момента?"
България подкрепя влизането на Македония в ЕС и НАТО
България подкрепя влизането на Македония в ЕС и НАТО