НОВИНИ

30 цивилни са избити от афганистански талибани в централната провинция Гор

Афганистански талибани са избили тази нощ най-малко 30 цивилни, включително деца, които отвлекли в централната провинция Гор, съобщи губернаторът на провинцията.Представител на провинциалните власти съобщи, че извършителите на престъплението са членове на отцепила се талибанска групировка, която миналата година се е врекла във вярност на клона на Ислямска държава в Афганистан,

bnt avatar logo
от БТА
10:38, 26.10.2016 (извънредно)
Чете се за: 00:39 мин.
По света
цивилни избити афганистански талибани централната провинция гор

Бойци на "Ислямска държава" са избили тази нощ най-малко 30 цивилни, включително деца, които отвлекли в централната провинция Гор, съобщи губернаторът на провинцията. Клането било извършено като отмъщение за смъртта на командир на "Ислямска държава".

"Афганистанските сили за сигурност, с помощта на селяни, вчера проведоха операция по време на която беше убит командир от ИД, наречен Фарук. В отговор, джихадистите отвлякоха трийсетина селяни, повечето овчари. Техните трупове, надупчени от куршуми, бяха открити от местни жители тази сутрин", заяви губернаторът Нариз Хазе.

Друг представител на провинциалните власти съобщи, че извършителите на престъплението са членове на отцепила се талибанска групировка, която миналата година се е врекла във вярност на клона на "Ислямска държава" в Афганистан.

Правителствените войски на Афганистан са ликвидирали най-малко 45 бойци, включително 19 терористи от "Ислямска държава" в източната провинция Нангархар, съобщи афганистанската агенция Хама прес.

Експерти отбелязват, че напоследък се наблюдава значително укрепване на позициите на екстремистите в източните и южните афганистански провинци, както и в северната част на страната. При това талибанските полеви командири и бойци все по-често се вричат във вярност на "Ислямска държава"

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Вярващи се поклониха пред иконата на Свети Димитър в Хасково (СНИМКИ)
Вярващи се поклониха пред иконата на Свети Димитър в Хасково (СНИМКИ)
Последни приготовления за 50-та мисия до Международната космическа станция
Последни приготовления за 50-та мисия до Международната космическа станция