НОВИНИ

300 палестински затворници прекратиха гладната си стачка

Триста от палестинските затворници, които бяха в гладна стачка от близо две седмици в израелски затвори, приеха да прекратят стачката, заяви израелският министър на вътрешната сигурност Гилад Ердан, цитиран от Франс прес.

bnt avatar logo
от Източник: БТА
21:55, 30.04.2017
Чете се за: 00:27 мин.
По света
300 палестински затворници прекратиха гладната си стачка

Палестинската автономна власт и палестинският Клуб на затворниците пък увериха, че 1500 затворници продължават гладната си стачка с искания за по-добри условия в затворите им.

Ердан заяви за израелското военно радио, че 300 затворници "са се съгласили да приемат храна, без да са получили нищо" от исканията им. "И дума не може да става да се преговаря", заяви той.

Министърът уточни, че затворническата управа предвижда инсталиране на четири нови медицински центъра в затворите, "за да се избягва колкото се може повече прехвърлянето на затворници, провеждащи гладна стачка, в цивилни болници", ако състоянието им се влоши.
Ердан разкритикува сдружението на израелските лекари, което "упражнява натиск върху лекарите да не прилагат закона", разрешаващ принудително интравенозно хранене на затворници.

Този закон бе приет през 2015 г. и касае хора в гладна стачка, за които е преценено, че животът им е в опасност.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Иран вече ще задоволява сам нуждите си от бензин
Иран вече ще задоволява сам нуждите си от бензин
Тръмп: Ким Чен Ун има акъл
Тръмп: Ким Чен Ун има акъл