НОВИНИ

България ще изпрати още 300 военни по южната ни граница

България ще изпрати още 300 военни по южната ни граница, заради бeжанската криза. Това решение са взели министър-председателят Бойко Борисов и военният министър Николай Ненчев. Борисов откри днес Многонационалното тактическо учение "Ответен удар 16" на учебния полигон "Ново село".

Александър Марков
от Александър Марков
13:23, 11.04.2016 (обновена)
Чете се за: 00:34 мин.
У нас

Тепърва, обаче, ще се решава къде точно да бъдат дислоцирани допълнителните сили. Последните уверения на Гърция са, че няма да разкрива горещи точки в близост до българската граница.

Борисов заяви, че всеки ден властите у нас задържат по 100 мигранти на сръбската граница и призова да не се спекулира с т.н. граждански отряди, които задържат мигранти. Граничната полиция работела по вариант да се канализира дейността на отрядите в рамките на гражданска взаимопомощ. Борисов, министър Ненчев и началникът на отбраната ген. Константин Попов присъстваха на учението "Ответен удар" в Ново село.

Бойко Борисов, министър-председател
Ще ги дислоцираме така по границата, че да може и тези, които пробият някъде повтарям на тази 1000-километрова граница да бъдат задържани, но искам да успокоя всички ваши зрители и читатели, че само вчера, всяка нощ ние на сръбска граница залавяме по 90-100 човека, така че дори някой да премине през огромната територия за радост, която имаме с Черно море, Турция и Гърция вече на изхода биват залавяни.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Ранен лебед прегръща своя спасител (СНИМКИ)
Ранен лебед прегръща своя спасител (СНИМКИ)
Над 1500 училища ще бъдат обновени с европейски средства
Над 1500 училища ще бъдат обновени с европейски средства