България ще изпрати още 300 военни по южната ни граница, заради бeжанската криза. Това решение са взели министър-председателят Бойко Борисов и военният министър Николай Ненчев.

Борисов откри днес Многонационалното тактическо учение "Ответен удар 16" на учебния полигон "Ново село".

Тепърва, обаче, ще се решава къде точно да бъдат дислоцирани допълнителните сили. Последните уверения на Гърция са, че няма да разкрива горещи точки в близост до българската граница.

Борисов заяви, че всеки ден властите у нас задържат по 100 мигранти на сръбската граница и призова да не се спекулира с т.н. граждански отряди, които задържат мигранти. Граничната полиция работела по вариант да се канализира дейността на отрядите в рамките на гражданска взаимопомощ. Борисов, министър Ненчев и началникът на отбраната ген. Константин Попов присъстваха на учението "Ответен удар" в Ново село.

Бойко Борисов, министър-председател
Ще ги дислоцираме така по границата, че да може и тези, които пробият някъде повтарям на тази 1000-километрова граница да бъдат задържани, но искам да успокоя всички ваши зрители и читатели, че само вчера, всяка нощ ние на сръбска граница залавяме по 90-100 човека, така че дори някой да премине през огромната територия за радост, която имаме с Черно море, Турция и Гърция вече на изхода биват залавяни.
© БТА