НОВИНИ

33 анулирани матури заради преписване

От Министерството на образованието съобщиха, че са анулирани са 33 работи на зрелостници, от които 19 за преписване и 14 за ползване на мобилна техника. Най-много са в Благоевград.

Елиана Димитрова
от Елиана Димитрова
16:42, 18.05.2016
Чете се за: 00:32 мин.
Още
Александър Тодоров, 12 клас: - Трябваше ли да има такива мерки? - Мисля, че беше доста излишно натоварване към зрелостниците, просто ни карат да се чувстваме не на място и под напрежение.
Петя Георгиева, 12 клас: "Беше прекалено, постоянно квесторите проверяваха дори водите дали няма нещо написано, до тоалетната идваха с нас охрана, това според мен е прекалено".
Нели Костова - директор на 32 СОУ: "Аз мисля, че се преекспонира всичко, защото вчера наши деца споделиха, че се чувстват обидени, защото едва ли не всички българи са престъпници".
- Смятам, че матурата покрива елементарни знания, които всеки ученик би трябвало да знае. - Елин Пелин? - Той ми е любимият автор и съм щастлива, че той се падна.
- Беше елементарно, аз съм се подготвяла цяла година и това, да, беше лесно. Текстът беше елементарен, научава се много бързо, от едно прочитане се запомня. Трудни думи? - Не, не. - Отне три страници преразказът, не беше особено дълъг.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Без нарушения на матурите във Варна
Без нарушения на матурите във Варна
Христо Стоичков стана Шампион на спорта на ЮНЕСКО
Христо Стоичков стана Шампион на спорта на ЮНЕСКО