35 яхти и близо 250 души екипаж стартираха в традиционната регата "Варна Ченъл Къп". За едно от най-интересните и зрелищни състезания във водите на Черно море - вижте...

Варна

Сред фаворитите за победата са един от най-добрите български ветроходци Михаил Копанов с яхта "Юкей Сийл Мейкър", както и лодките "Петра" и "Ронин". Днес (б.а. 02.06.) започва най-зрелищният етап от регатата - две гонки в канала море-Варненско езеро.

Лъчезар Братоев, организатор на регата "Варна Ченъл Къп": Първата ще стартира в 11:00 часа, втората е когато свършат всички. Предполагам някъде след три часа ще е вторият старт.


Любителите на ветроходството ще могат да наблюдават регатата от Аспаруховия парк, където лодките ще преминат близо до брега, давайки възможност на зрителите да видят отблизо опънатите от вятъра платна.

Лъчезар Братоев, организатор на регата "Варна Ченъл Къп": Всички лодки, един общ старт, влизат заедно в канала - изключително красиво. Особено хубави снимки стават горе от Аспаруховия мост от птичи поглед. Препоръчвам на всеки да види това шоу.

Организаторите направиха подарък на децата в неравностойно положение от социални центрове във Варна. Те имаха възможност да се качат на борда на ветрохода "Калиакра" и да наблюдават официалния старт на регатата във Варненския залив.

© БТА