НОВИНИ

39 учители от България ще преминат обучение в ЦЕРН

39 учители по професионална подготовка в областите „Техника“ и „Информатика“ ще преминат обучение в ЦЕРН, съобщиха от пресцентъра на Министерството на образованието и науката. Преподавателите ще се запознят с ускорителите на ЦЕРН и с цялата информация около откриването на Хигс - бозона. Те ще имат възможност да научат повече и за последните открития на Европейската агенция за ядрени изследвания.

bnt avatar logo
от БТА
14:05, 03.09.2017
Чете се за: 00:21 мин.
Още
учители българия преминат обучение церн

Обучението ще подпомогне квалификацията на учителите, така че да са в течение с последната информация в своята област. До момента през такива обучения са преминали над 500 преподаватели - освен по техника и информатика, също и по физика и природни науки.

Кандидатите могат да подават документи в МОН всеки работен ден до 8 септември 2017 г. Пътуването и обучението им ще се проведе в периода 14-22 октомври 2017 г. Разходите за транспорт и нощувка на участниците са заложени в бюджета на Национална програма „Квалификация“. Средствата за петдневния курс се поемат от образователния офис на ЦЕРН.

Повече информация относно кандидатстването и критериите за подбор може да бъде намерена на интернет страницата на МОН в раздел „Програми и проекти“.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Световни реакции след шестия ядрен тест на Северна Корея
Световни реакции след шестия ядрен тест на Северна Корея
Американски астронавт се завърна след рекордните 665 дни в МКС (СНИМКИ)
Американски астронавт се завърна след рекордните 665 дни в МКС (СНИМКИ)