Политическа партия АБВ опразнува 4 години от създаването си в столичния парк „Заимов“. На тържеството присъства президентът Георги Първанов, който е и първият председател на „Алтернатива за българско възраждане“.

София

Освен настоящият председател на партията Румен Петков, празникът беше уважен от десетки привърженици на политическата формация. От АБВ раздадоха 400 книги на български автори и балони със стихотворения на български класици.

Стремежът зад това начинание е да се покаже, че нацията ни е била силна, когато се опирала на българския дух, история и църква. От АБВ заявиха още, че ще инициират дискусия за изборното законодателство, което в сегашния си вид, според Румен Петков, е предпоставка за манипулация на изборните процеси.

Румен Петков - ПП АБВ: Днес ще обявим старта на подготовката си за предстоящи избори, ще обявим старта на едно активно за нас лято - с четири силни политически приоритета - първо гарантиране на енергийната сигурност и една от големите победи на АБВ - изграждането на атомната централа и пряка доставка на газ от Русия за България и за Европа да станат необратим процес. Второ битката за сигурността на гражданите, на тяхното имущество, битката за националната ни сигурност.