НОВИНИ

4 години затвор за футболния фен, който хвърли бомбичка на мач и рани полицаи

Софийски градски съд осъди на 4 години затвор фена на Футболен клуб "Левски" Йордан Исаев, който през април миналата година, по време на мач между Левски и ЦСКА, хвърли бомбичка от трибуната, при което пострадаха двама полицаи - мъж и жена, като тя едва не загуби зрението си.

bnt avatar logo
от БНТ
17:15, 08.02.2019 (извънредно)
Чете се за: 00:51 мин.
У нас

В съдебната зала прокуратурата поиска 6 години затвор за футболния фен Йордан Исаев, ранил двама униформени. След като призна вината си съдът намали присъдата му с една трета и определи определи четири години затвор в общежитие от открит тип. Исаев ще трябва да заплати на пострадалата Гергана Зашева 80 000 лева и още 2000 лева на другия пострадал полицай Петър Иванов.

В залата стана ясно, че въпреки претърпените операции зрението на едното око на пострадалата полицайка не е възстановено.

;

От адвоката ѝ стана ясно, че Зашева продължава да работи в полицията.

Емануил Йорданов, адвокат: С увреденото око тя вижда само силуети. Не е сигурно дали може да се възстанови зрението. От контактите с нея оставам с впечатление, че се държи и има много висок дух, но все пак никой не може да каже как всъщност се чувства. Предполагам, че таи в себе си доста болка.

След случая депутатите въведоха нови мерки срещу футболното хулиганство още в края на юли миналата година. Сред тях - по-високи глоби, обществено полезен труд, както и достъп до стадиона срещу индивидуален билет или лична карта

;

Бившият вътрешен министър Валентин Радев пък сложи черна превръзка на окото си в знак на солидарност с ранената Гергана Зашева.

Емануил Йорданов, адвокат: Проблемът все още стои и тежък колкото преди. Аз мисля, че тук е мястото на МВР и на МП да направят анализ на този закон на съществуващите дела.

Решението подлежи на обжалване пред Апелативния съд.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Министър Нено Димов коментира санкциите за незаконните строежи по Черноморието
Министър Нено Димов коментира санкциите за незаконните строежи по Черноморието
БНТ посвещава Месец с филмите на Татяна Лолова за 85-тия юбилей на актрисата
БНТ посвещава "Месец с филмите на Татяна Лолова" за 85-тия юбилей на актрисата