НОВИНИ

4 години затвор за клошаря, който подпали тютюневите складове в Пловдив

Присъда от четири години затвор за бездомника Любомир Данчев, който беше признат за виновен в подпалването на тютюневите складове постанови Пловдивският районен съд. Адвокатът му заяви че ще обжалват. При големия пожар на 20 август миналата година изгоряха четири сгради, три от които - паметници на културата. Нанесените щети са за повече от 11 млн. лева.

bnt avatar logo
от Сашка Пушкова
19:04, 25.05.2017
Чете се за: 00:35 мин.
У нас

Обвиняемият даде показания последен. Той разказа,че живеел на тавана в един от складовете - този на Кудуглу от 2011 година.

Любомир Данчев - подсъдим: Аз нямам вина за това нещо, никаква вина нямам... Да ме оправдаят и това е, това най-го искам аз, това е защото нямам вина.

Любомир Данчев разказа, че получава пенсия по болест. От години работи в кафенето до Народната библиотека "Иван Вазов", където му плащали с цигари, храна, давали му и пари.

Стефан Левашки - адвокат: Неговата теза е, че пуши цигарите докрай и никога не ги хвърля незагасени, има свидетели които казаха, че чисто било при него, подредено всичко, нямаме никакви данни за фасове по пода за мръсотии и такива неща.

Така адвокатът се опита да опровергае обвинението, че пожарът е тръгнал от неизгасена цигара в кошче за боклук в стаята на Любчо.

Димитър Махмудиев - прокурор от Окръжна прокуратура-Пловдив: За да го изправим на съд сме били убедени, че е той.

Осем месеца след пожара тютюневите складове все още не са укрепени нито възстановени.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Намаляват случаите на препили абитуриенти в Благоевград
Намаляват случаите на препили абитуриенти в Благоевград
Деца се учиха как да станат полицаи
Деца се учиха как да станат полицаи