НОВИНИ

4 години затвор за шофьорката, обърнала автобус на АМ "Тракия"

4 години лишаване от свобода получи жената, която причини тежката катастрофа с автобус на магистрала "Тракия" миналата година. Тогава загинаха 6 души, а 17 бяха тежко ранени.

Мая Димитрова
от Мая Димитрова
14:41, 30.10.2019 (обновена)
Чете се за: 00:39 мин.
У нас

Съдът постанови ефективно наказание за 30-годишната Цвета Таскова, въпреки че и защитата, и прокуратурата поискаха условна присъда. От присъдените 6 години затвор, тя ще излежи само 4, тъй като делото се гледа по съкратената процедура.

Мирослав Ангелов - прокурор: Сега ще ми се карат, че съм искал прекалено ниска присъда, най-вероятно всички ще ме обсъждат, но факт е, че тази млада жена няма нито едно утежняващо вината обстоятелство. Един професионалист трябва да послуша и сърцето си.
Николай Кокинов - адвокат на обвиняемата: Ще обжалваме размера на наказанието. 6 убити и 17 пострадали естествено, че е тежко, но това момиче не е някакъв голям престъпник, на всеки може да се случи.

На 13 април 2018 при опит за изпреварване Цвета Таскова удря странично автобус, пътуващ по линията Бургас-София и той се прeобръща. И лекият автомобил, и автобусът са били технически изправни, показват експертизите. Според пострадали наказание трябва да понесе и шофьорът на автобуса, тъй като не е реагирал адекватно.

Мирослав Ангелов - прокурор: Няма как да има друг обвиняем при положение. Няма как след като експертизите доказват, че се дължи само на действията на подсъдимата.

Решението на съда подлежи на обжалване.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Гърция затяга мерките за забрана на пушенето на обществени места
Гърция затяга мерките за забрана на пушенето на обществени места
Подпалиха 7 автомобила в столичния квартал Хиподрума
Подпалиха 7 автомобила в столичния квартал "Хиподрума"