НОВИНИ

4-годишно дете с тежък инцидент в детска градина в Горна Оряховица

Тежък инцидент в детска градина в Горна Оряховица. 4-годишно момиченце оцеля като по чудо, след като миналия четвъртък дървен шкаф паднал върху него. Ръководството на детското заведение прикривало случилото се близо седмица. Състоянието на детето е тежко, а по случая вече тече разследване.

bnt avatar logo
от Зорница Илиева
22:06, 04.07.2018
Чете се за: 00:45 мин.
У нас

В деня на инцидента, преди обяд от детската градина се обадили на майката на детето и ѝ казали, че 4-годишната ѝ дъщеря се ударила леко. Когато отишла в градината обаче разбрала, че масивен дървен шкаф е паднал върху детето ѝ, докато опитвала да вземе играчка от него.

Иван Ламбов - родител: До колкото имам спомен този шкаф е разпределен на секции и върху него децата слагат играчките. Ако не беше моето дете щеше да бъде някое друго. Това е сериозна травма удар в главата.

Въпреки тежкия инцидент, никой от детската градина не се е обадил на спешна помощ. Майката сама завела момиченцето в болницата. То било със сериозен кръвоизлив в едното около и счупен нос и се наложило да бъде оперирано в Плевен.

Иван Ламбов - родител: Не е добре състоянието на едното око. Сега ще търсим специалисти, за да не се получи увреждане на окото.

По случая тече разследване, а родителите обвиняват в безотговорност директора на градината, която допуснала децата да останат сами с жена от помощния персонал и учителката по музика. Днес тя отказа да се срещне с нас и по телефона заяви, че не желае да пречи на разследването.

Жанета Атанасова - директор ДГ „Бодра смяна" Горна Оряховица (по телефона): Тече досъдебно производство и докато не излязат резултатите от досъдебното производство, не можем да кажем абсолютно нищо.

Проверка по случая са започнали и от община Горна Оряховица.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Румънският парламент прие оспорваните промени в Наказателния кодекс
Румънският парламент прие оспорваните промени в Наказателния кодекс
Президентът на Иран определи санкциите на САЩ като „престъпление и агресия“
Президентът на Иран определи санкциите на САЩ като „престъпление и агресия“