НОВИНИ

4-годишно дете загина при пожар в Кюстендил

4-годишно дете загина при пожар в Кюстендил. При пожара е пострадала майката на детето, която е с над 50 процента изгаряния както и по-големият й син - на 23 години, които са транспортирани в клиниката по изгаряния в "Пирогов". По време на инцидента бащата не е бил в къщата.

bnt avatar logo
от Любка Наумова
16:18, 01.04.2016
Чете се за: 00:30 мин.
У нас

Унищожени от огъня са покривът, вторият етаж на къщата и цялото имущество. По информация на съседите пожарът е предизвикан от по-големият син. Жилището се е отоплявало с печка на твърдо гориво, а избухването на пламъците е причинено от разпалване с лесно запалима течност.

Кирил Станков: "Страшна работа видях! Гръмна нещо. Веднага се насочих към звука. Счупиха се стъклата и една вълна огнена излезе отвън".
Невена Портарска: "Голяма трагедия наистина. Обадих се на 112. Приеха веднага, но се забави пожарната".

Сигналът за пожара е постъпил в дежурния център малко след 20 ч. С огнената стихия са се борили 3 противопожарни екипа с необходимата техника и 12 огнеборци.

Комисар Светослав Георгиев - директор на РДПБЗН-Кюстендил: "В 20:26 ч. първият автомобил е пристигнал на мястото на произшествието. В 20:27 ч. са подадени първите гасителни вещества".

От пожарната служба отрекоха появилите се твърдения, че е отказала помпата на първия автомобил, пристигнал на мястото на инцидента, което е довело до по-бавното потушаване на пожара.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Млади астрономи се събраха във Варна
Млади астрономи се събраха във Варна
Среща между Обама и Ердоган
Среща между Обама и Ердоган