В Габрово са без парно четвърти ден заради авария. Учениците учат с намалени часове, а детските градини се отопляват на ток. От Топлофикация - Габрово не отговарят какви са причините за аварията и кога ще бъде отстранена. Затова от Община Габрово ще заведат дело срещу дружеството и заедно с абонатите на "Топлофикация" излизат на протест.

4409 абонати на „Топлофикация-Габрово" четвърти ден нямат парно. Часовете в три училища са намалени, детските градини и ясли се отопляват на ток. Община Габрово отлага културни и спортни събития, заради ниските температури в обществени сгради.

Таня Христова - кмет на община Габрово
„Ние изпратихме писма до министерство на енергетиката, до комисията за енергийно и водно регулиране. Това се случи през месец декември. За съжаление до този момент нямаме никаква информация за предприети действия от страна на държавните институции"

Димка Лазарова
„Аз имам две деца и постоянно стоим на студено и плащам страшно много за отопление, пък де факто нищо не ползвам от това парно"

От началото на сезона прекъсванията в топлоподаването са над 20. Община Габрово не е получавала отговор от ръководството на дружеството от шести декември миналата година. По думите на кмета на града това е геноцид, на който са подложени цяла зима и чашата на търпението вече е преляла.

Таня Христова - кмет на община Габрово
„Затова ние настояваме да получи отговор на въпроса Кой? Стои зад този геноцид и системен тормоз..Да излезем заедно и да отидем утре в 12 часа пред Топлофикация, за да изразим гражданското си недоволство и позиция, която считам, че трябва да бъде уважена от гледна точка на демократичното ни право да получаваме информация"

Утре се очаква Община Габрово да заведе и дело срещу ръководството на „Топлофикация - Габрово".