НОВИНИ

4 здравни заведения в Пловдив с договори към фалиралото дружество „Олимпик"

Четири общински здравни заведения в Пловдив са сключили застрахователни договори с обявилото фалит кипърско дружество „Олимпик". Сега те трябва да търсят нови застрахователи, с които да работят. Управител на "Олимпик" за Пловдив е заместник-председателят на общинския съвет в града. От общината успокояват, че няма повод за притеснения от създалата се ситуация.

bnt avatar logo
от Николай Райшинов
11:55, 16.08.2018
Чете се за: 01:02 мин.
У нас

С обявилото несъстоятелност дружество работят три от поликлиниките в Пловдив и общинската болница „Св. Мина". ДКЦ-ата са плащали разсрочено полиците си, така че няма суми, които застрахователят да им дължи.

Пепа Деведжиева, управител на клона на „Олимпик" в Пловдив: Годишната премия, която е платила "Св. Мина" за сградата е 940 лв. Неусвоеният период е около три месеца. Сумата, която трябва да се върне, е приблизително около 200 лв.

Здравните заведения нямат предявени искове за обезщетения от застрахователя.

Розалин Петков, заместник-кмет на Пловдив: Нито ДКЦ-тата, нито болниците имат щети, които трябва да бъдат изплащани към момента, така че да се притесняват, че няма да бъдат изплатени. Трябва да сключат нови застраховки.

Общинските здравни заведения са сключили договори с „Олимпик" с одобрението на местния парламент. Управител на пловдивския клон на компанията е заместник-председателят на общинския съвет Пепа Деведжиева.

Розалин Петков, заместник-кмет на Пловдив: Конфликт на интереси няма, тъй като заместник-председателят на общинския съвет не е гласувал, когато се взимаше решение. Тя винаги си правеше отвод.

От пловдивския филиал на "Олимпик" твърдят, че Комисията за финансов надзор не е договорила нужния гратисен период за сключването на нови полици за Гражданска отговорност.

Пепа Деведжиева, управител на клона на „Олимпик" в Пловдив: За мен пет дни е алогично и нечовешко време да се прекратят тези полици. Хората са по ваканции.

Компанията е отчислявала към гаранционния фонд по 11 лв. от всяка полица или общо над 16 млн. лв. Затова според Деведжиева гражданите трябва да бъдат обезщетени от фонда.

Пепа Деведжиева, управител на клона на „Олимпик" в Пловдив: Ако искат да не покриват, да бъдат така добри тези 16 млн. да ги прехвърлят в Кипър.

В пловдивския клон са създали нужната организация за прекратяване на полиците с клиентите си. На хората на място се предлагат възможности за сключване на нови застраховки с други компании, за да се избегне обикалянето и чакането по опашки.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Отново обсъждат Закона за хората с увреждания
Отново обсъждат Закона за хората с увреждания
Билетната система на жп гарата в София създава неудобства
Билетната система на жп гарата в София създава неудобства