Навършват се 40 години от легендарния полет в Космоса на Георги Иванов. В рубриката "В кадър" в неделя от 20:45 по БНТ1 ще си припомним драматичния и славен полет. Автор на филма "Полет на ръба на безкрая" е Валери Маринов, a редактор - Орлин Джелепов. Двамата гостуват с повече подробности в Сутрешния блок на БНТ.

Орлин Джелепов, редактор: От този филм голяма част от аудиторията на БНТ ще си припомни едни наистина бляскави моменти от българската история и подвига, който успяха да осъществят двамата членове на екипажа - Николай Рукавишников и Георги Иванов.
Валери Маринов, автор: Полетът сам по себе си е уникален факт и в историята на космонавтиката. Той допринася много за нейното развитие както като технологии, защото след него се правят редица технически и технологични нововъведения, от друга страна той се изучава като събитие в самата космонавтика.
Орлин Джелепов, редактор: Тази година посрещаме три големи годишнини - 40 години от полета на Георги Иванов и Николай Рукавишников, втората е 50 години Институт за космически изследвания, както и 60 години от създаването на Българска национална телевизия - те са представени във филма и се надявам зрителите да са любопитни да го видят.

Гледайте "Полет на ръба на безкрая" в неделя, 7 април, 20:45 ч по БНТ1!