НОВИНИ

400 млади висшисти в Пиринско търсят работа

Около 400 са безработните младежи с висше образование в Благоевградска област, които са регистрирани в Бюрата по труда. Едва 60 обаче са работните места за висшисти в региона. Търсят се инженери, мениджъри, учители, счетоводители и медицински персонал.

bnt avatar logo
от Антония Сукалниска
21:10, 31.10.2016
Чете се за: 00:38 мин.
У нас

102-ма младежи с висше образование в Благоевградска област ще започнат работа в началото на следващата година. Работните места ще бъдат разкрити по програма „Старт w кариерата”.

Станислава Поповска, директор на Агенцията по заетостта - Благоевград
"Инициативата дава възможност на млади висшисти, отново младежи до 29-годишна възраст, да работят 9 месеца през следващата 2017 година в министерства, агенции, областни и общински администрации и да натрупат трудов стаж и опит по специалността, която са завършили."

По програмата могат да кандидатстват младежи, завършили специалност „Право”, „Икономика”, „Социални дейности”, „Публична администрация”, „Педагогика” и „Хуманитарни дейности”. Документи се подават в Бюрата по труда. Към програмата вече има голям интерес.

Станислава Поповска, директор на Агенцията по заетостта - Благоевград
"Крайният срок за подаване на тези заявления от страна на безработните младежи е 18 ноември."

Месечното възнаграждение на наетите младежи ще бъде 530 лева.

Близо 12 процента е безработицата в Благоевградска област, почти 18 хиляди души в региона нямат работа и разчитат на Бюрата по труда. Към днешна дата са обявени 1300 свободни работни места. Те са предимно в сферата на хотелиерството и ресторантьорството, строителството, шивашката и обувна промишленост.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Том Ханкс си купи югославски ретро автомобили (СНИМКИ)
Том Ханкс си купи югославски ретро автомобили (СНИМКИ)
Първи турнир по лека атлетика в Благоевград
Първи турнир по лека атлетика в Благоевград