НОВИНИ

Протестират 400 служители на оръжейното дружество „ЕМКО“

Над 400 служители от производствените бази на оръжейното дружество „ЕМКО“ в Трявна и село Белица излязоха на протест тази сутрин. Причината- решението на Междуведомствения съвет по отбранителна индустрия и сигурност на доставките - да замрази лиценза за търговия на дружеството заради открити нарушения при съхранението на боеприпаси. Работниците възнамеряваха да блокират прохода Хаинбоаз, но бяха спрени от полицията.

bnt avatar logo
от Зорница Илиева
11:40, 21.08.2017
Чете се за: 00:44 мин.
У нас

Хората са категорични, че ако двете производствени бази на оръжейното дружество „ЕМКО“ спрат да работят, над 1000 семейства ще останат без препитание и това ще бъде пагубно за района:

За мен това решение ще бъде най-гадното за целия град.
Трявна е ликвидирана, да си помислят. Хората имат семейства,имат ученици.
До какво ще доведе ли - глад и мизерия за народа в Трявна, децата ни ще продължат да бягат и да не се завръщат тук.

От ръководството са категорични, че към момента предприятието е изрядно и базите трябва да продължат да работят.

Славчо Димиев, директор производствени бази Трявна и Белица: Това, което е констатирано като нарушения, за които ние смятаме, че не са такива, независимо дали ние ги приемаме като нарушения или не. Това, което е предписано от Министерство на вътрешните работи ние сме го отстранили.

Протестът започна от центъра на Вонеща вода и стигна до прохода Хаинбоз.

Заради протеста последва официален отговор. От Министерството на икономиката и МВР. В писмо до ръководството се казва, че ще бъдат направени проверки и ако действително се докаже, че нарушенията са отстранени, лицензът ще бъде възстановен.

От Министерството на икономиката обясниха, че производството на "ЕМКО" не е спирано и то ще продължи да работи. Икономическият министър Емил Караниколов обясни, че не разбира защо се нагнетява напрежението в отбранителната индустрия. Открити са нарушения в складирането на боеприпасите. Лицензът за търговия е отнет за 6 месеца.


Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
11-годишно момиче е открито мъртво в асансьор в Бургас
11-годишно момиче е открито мъртво в асансьор в Бургас
САЩ и Южна Корея започнаха общи военни учения
САЩ и Южна Корея започнаха общи военни учения