НОВИНИ

4000 лева е санкцията за замърсяването в Благоевград

Нови мерки срещу мръсния въздух предприемат в Благоевград. От общината ще глобяват с до 4 000 лева всеки, който умишлено си позволява да изгаря опасни отпадъци. Това е първата заповед, която издаде новият кмет на Благоевград Румен Томов.

bnt avatar logo
от Антония Сукалинска
07:21, 25.11.2019
Чете се за: 00:27 мин.
У нас

Благоевград има сериозни проблеми със замърсяването на въздуха през последните години и няколко зими поред попада в топ 5 на градовете с най-мръсен въздух у нас. През изминалата седмица стойностите на фините прахови частици във вторник и сряда са били превишени.

Диана Стефанова, главен еколог на община Благоевград: Община Благоевград ще контролира нерагламентираното изгаряне на всякакви видове отпадъци. Контролът се осъществява чрез звената в общинска администрация, отговорни за извършването на проверки. Община Благоевград е наясно, че ще срещне трудности, тъй като тогава, когато става въпрос за битово изгаряне на такива отпадъци, трябва на всички да е ясно, че ние не можем да влизаме в къщите на хората. Поради тази причина призовавам гражданите, тогава когато имат информация за подобно нещо, да подават сигнали.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Общинският съвет в София ще се бори с мръсния въздух
Общинският съвет в София ще се бори с мръсния въздух
Средиземноморски циклон носи валежи от дъжд у нас
Средиземноморски циклон носи валежи от дъжд у нас