НОВИНИ

42 арестувани след 142-рото вечно дерби между Левски и ЦСКА в София

42 футболни фенове бяха задържани от полицията преди началото на двубоя Левски - ЦСКА. Две момичета бяха приети в болница след обгазяване. Левски и ЦСКА не успяха да излъчат победител в 142-то дерби между сини и червени пред 30 хиляди души на стадиона. Мачът завърши 2-2.

Радостин Любомиров
от Радостин Любомиров
20:05, 21.10.2017
Чете се за: 00:38 мин.
У нас

Най-масово посетеното вечно дерби между столичните грандове Левски и ЦСКА не създаде особени проблеми на софийската полиция. 30 хиляди души гледаха дербито на националния стадион „Васил Левски“.

Агитките на Левски и ЦСКА организираха и шествия, на които имаше бомбички и димки, но сериозни произшествия нямаше. 39 от задържаните бяха отведени в столични районни управления още преди началото на мача.

;
ст. ком. Антон Златанов - зам. директор на СДВР: Сравнително спокоен мач за нас. Имаше две групови движения на феновете, където имаше самоделни взривни устройства, но преди влизането в стадиона задържахме превантивно 39 лица, които се опитаха да внесат бомбички, димки и наркотични вещества. За нас колкото повече хора има на стадиона, толкова по-добре, защото преобладават онези фенове, които се наслаждават на футбола.
;

Двете момичета, които са вдишали газове от димки от привърженици на двата отбора са приети в болница. Едното е едва на 9 и им пожелаваме бързо възстановяване.

В Южния парк 50 фенове на двата отбор аса си организирали ръкопашна схватка, която е била прекратена от органите на реда, преди тя да прерасне в сериозно меле.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
10 години до пускането на жп линията София-Скопие
10 години до пускането на жп линията София-Скопие
Жителите на с. Лозен протестираха срещу сечта в Лозенската планина
Жителите на с. Лозен протестираха срещу сечта в Лозенската планина