НОВИНИ

42 училища в Пловдив бяха частично ремонтирани това лято

42 училища в Пловдив бяха частично ремонтирани това лято. В голяма част от тях все още текат довършителни дейности. За обновяване на учебната база тази година общината е отпуснала около 1 милион лева. Колегите ни Пловдив провериха ще има ли учебно заведение, което няма да успее да се справи с ремонтите до началото на новата учебна година.

bnt avatar logo
от Антоанета Чакандракова
17:24, 24.08.2016
Чете се за: 00:39 мин.
Още

На планирани ремонти и подобряване на спортната базата са заложили през това лято директорите в Пловдив. Почти няма учебно заведение, което да не е освежено. Така е и в СУ „Софроний Врачански". В това училище през лятото са извършени козметични ремонти. Боядисани са стаите. Сменено е и осветлението. В по-голямата част от класните помещения са подменени и вратите.

Пенко Рисков, директор на СУ „Софроний Врачански": В сградата ремонтът е приключил. Следващата седмица се връщат голяма част от помощния персонал и ще подготвят стаите да посрещнат децата. Няма да има проблем с продължаващите ремонти.

Мащабни дейности обаче се извършват на спортното игрище в двора. Съоръжението не е било обновявано от 30 години. Сега с финансова помощ от общината и спонсори, площадката ще стане модерна и безопасна за игра. До първи септември тя ще е готова. В Основно училище „Алеко Константинов", където се оборудват нови шест класни стаи, също ще посрещнат учениците навреме.

Стефан Стоянов, заместник-кмет на Пловдив: Такива са плановете на директорите - и в училищата и в детските градини до края на август да приключат ремонтните дейности, да няма затруднения в учебния процес.

Тази година се подновяват 37 площадки в детските градини, а в три от тях пилотно се поставят соларни панели.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
В Бъзън не искат антена на мобилен оператор
В Бъзън не искат антена на мобилен оператор
Добри добиви на слънчоглед в Община Сливо поле
Добри добиви на слънчоглед в Община Сливо поле