НОВИНИ

Стефан Данаилов с "Аскеер" за цялостен принос към театъра

Стефан Данаилов е носителят на Голямата награда за цялостен принос към театралното изкуство "Аскеер" 2015.

Мая Димитрова
от Мая Димитрова
11:54, 08.04.2015
Чете се за: 00:59 мин.
Още

В крайна сметка номинирани за Водеща мъжка роля са Герасим Георгиев - Геро, Стефан Мавродиев и Христо Петков. За Водеща женска роля - Анастасия Лютова, Илка Зафирова и Снежина Петрова.

За режисура - Диана Добрева, Иван Добчев, Стефан Москов. За най-добро представление ще се борят постановките "Антигона", "Каквато ти ме искаш", "Къщата на гнева".

Милен Миланов - председател на Фондация "Академия Аскеер": Нивото на българския театър е такова, че за Фондация Академия "Аскеер" е много трудно. Нивото на бг театъра е изключително високо. То става все по просторен, българският театър става все по-разнообразен.

По случай годишнината си Академия Аскеер присъди почетна награда на БНТ за съпричастност и съратничество. Кои са победителите в 10-те категории ще разберем на 24-ти май.

Мая Димитрова - интервю с Васил Михайлов


;

Стефан Данаилов е носителят на Голямата награда за цялостен принос към театралното изкуство "Аскеер" 2015. Решението на журито е било единодушно.

Наградите на Академията тази година ще се връчат за 25-ти път, а днес бяха обявени и номинираните в останалите категории. БНТ ще излъчи на живо церемонията по награждаването на 24-ти май.

Най-доброто от българския театър - поставяно вече четвърт век под светлините на прожекторите от Академия "Аскеер". В юбилейното издание тази година централната роля и признание получи Стефан Данаилов - любим актьор на поколения българи.

Васил Михайлов - почетен председател на Фондация "Академия Аскеер": Всички сме особено щастливи, единодушно решихме, че той отдавна заслужава тази награда и видяхме, че и той е пораснал на възраст, освен че е един от най-големите български артисти.

Стотици са номинираните имена през годините в отделните категории. Статуетката на рицаря "Аскеер" обаче са получили само 182-ма. Тази година журитата изгледаха над 100 спектакъла. При номинациите в близо половината от категориите се стига до балотаж.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
По света и у нас в 100 секунди
По света и у нас в 100 секунди
На първо четене: 200 лева глоба за неправилно паркиране
На първо четене: 200 лева глоба за неправилно паркиране