НОВИНИ

48-часова стачка на гръцките моряци закотви фериботите на пристанищата

Фериботите в Гърция остават днес и утре закотвени на пристанищата, заради 48-часова стачка, свикана от синдиката на гръцките моряци, съобщава в. "Катимерини". Моряците протестират срещу социалните реформи и промените на пазара на труда, за които настояват международните кредитори на Гърция.

часова стачка гръцките моряци закотви фериботите пристанищата
bnt avatar logo
от БНТ
17:06, 08.05.2017
Чете се за: 00:27 мин.
У нас

Председателят на парламента Никос Вуцис съобщи днес, че новите мерки за икономии ще бъдат гласувани от парламента на 18 май, съобщава още "Катимерини".

Вуцис изрази очакване всичките 153 депутати от коалицията СИРИЗА - Независими гърци да подкрепят мерките в парламента.

На 2 май Гърция и нейните международни кредитори постигнаха споразумение по пакет от реформи, предвидени в спасителната програма на страната. То предвижда реформи на пазара на труда и в сферата на енергетиката, както и намаляване на пенсии и увеличаване на данъци. Споразумението сложи край на шестмесечен блокаж на преговорите между Атина и кредиторите и проправи път към отпускане на следващ транш от спасителното споразумение.

Еврогрупата приветства предварителното споразумение, но подчерта, че тя ще може да се произнесе по условията за отпускане на следващия транш "едва след като Гърция гласува поисканите от нея мерки за икономии".

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Турция е арестувала над 1000 заподозрени за тероризъм през последната седмица
Турция е арестувала над 1000 заподозрени за тероризъм през последната седмица
Помощ за абитуриенти в неравностойно положение
Помощ за абитуриенти в неравностойно положение