НОВИНИ

48% от българите ще гласуват на евроизборите, сочи проучване

Според изследване на "Алфа Рисърч" към края на декември 48% от българите заявяват, че ще гласуват на евроизборите. Всеки втори или няма да гласува или все още не е решил как да постъпи. Изследването е национално представително и е проведено от 14 до 19 декември сред 1027 пълнолетни българи.

Елиана Димитрова
от Елиана Димитрова
18:15, 10.01.2019
Чете се за: 00:27 мин.
У нас

По-ниската активност води до сближаване на позициите между основните партии като за ГЕРБ заявяват, че ще гласуват 16% от всички избиратели, а за БСП - 14,9 на сто. ДПС се откроява като третия участник, който ще има сигурно представителство в Европейския парламент.

Подкрепа за движението заявяват 5,1 на сто от избирателите. "Обединените патриоти" получават 2,9 на сто от гласовете, което при избирателна активност 48 % ги поставя на границата, необходима за излъчване на евродепутат." Демократична България" получава 2,7 % от гласовете.

През декември 2018 г. президентът Румен Радев запазва позитивен баланс в рейтинга си - 47% одобрение срещу 17 на сто неодобрение. При правителството одобрението е 17% срещу 45% неодобрение. От юни насам има обрат в персоналния рейтинг на премиера Бойко Борисов - 30% одобрение срещу 37 на сто неодобрение. Народното събрание събира само 8% подкрепа срещу 53% неодобрение на работата му.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Тюлени превзеха канадския щат Нюфаундленд
Тюлени превзеха канадския щат Нюфаундленд
ДРУГИТЕ новини: Кого гледа Мона Лиза
ДРУГИТЕ новини: Кого гледа Мона Лиза