Дълговете на ТВ7 са не 5, а 288 милиона лева.

Дълговете на ТВ7 са не 5, а 288 милиона лева. Това става ясно от думите на финансовия министър Владислав Горанов на днешното правителствено заседание. Парите ТВ7 получила от компанията "Технологичен център - Институт за микроелектроника", която е осигурила финансирането чрез безлихвени заеми от Корпоративна търговска банка. Междувременно изпълнителният директор на телевизията Кирил Благоев съобщи, че синдиците на КТБ и ТВ7 днес са постигнали споразумение - телевизията да се издължи до края на месеца, а в замяна да не бъде изнасяна техника. Синдиците на КТБ обаче отказаха да потвърдят тази информация. На среща тази сутрин ръководството на ТВ7 и синдиците на КТБ са постигнали устна договореност телевизията да се издължи до края на месеца, като в замяна няма да бъде изземвана важна за работата на медията техника. По думите на изпълнителния директор на телевизията Кирил Благоев, ТВ 7 дължи малко под 5 милиона лева на КТБ.
Кирил Благоев, изп. директор на ТВ7: Успяхме днес по сметките на КТБ да преведем немалка сума, до края на другата седмица - разликата до 300 000, до края на месеца - цялото задължение, което е по-малко от 5 милиона лева. 
По-късно, обаче, на правителственото заседание финансовият министър Владислав Горанов подробно обяснява, че ТВ7 дължи 288 милиона лева. Тези пари ТВ7 получила чрез компанията "Технологичен център", която е теглела безлихвени заеми от Корпоративна търговка банка и ги превеждала на собственика на ТВ7 - "Краун Медиа" ЕАД, която не е върнала нито лев до момента. Тегленето ставало пряко и през други фирми в периода 2009-2014 г. . Министър Горанов подробно обяснява схемата и посочва, че "ТВ7... е само един от примерите за косвено финансиране за сметка на необезпечени кредити от Корпоративна търговска банка. Посочва още, че "всичките близо 300 милиона, пряко или косвено, водят към масата на несъстоятелността на КТБ". На заседанието премиерът Борисов посочва, че този път изземването на заложената техника в ТВ7 трябва да започне по описания ред, а не от сървъра, и че нищо не налага спирането на сигнала на телевизията. По отношение отвореното писмо на ТВ7 до него заявява: Ние нямаме никакъв лост, нито желание, нито за какво да се замесваме и да ми пишат тези писма. Ако всеки длъжник в България ми пише писмо и аз трябва да се намесвам, респективно и вие, това означава, че изобщо не сме правова държава. Допълва, че е била дадена отсрочка на ТВ7 "заради глупавото струпване на полицаи и внушението, че заради няколко милиона се разиграва някакъв панаир. А всъщност е не за няколко, а за 300 милиона." За КТБ премиерът Борисов заявява, че в последните дни от работата на квесторите Фондът за гарантиране на влоговете е бил ощетен с около 100 милиона евро. Причината - преправени били договорите на 1000 души с преференциални влогове, така че да попаднат в обхвата на гарантираните депозити.