НОВИНИ

49 души са загинали при самолетната катастрофа в Катманду

Пътнически самолет със 71 души на борда се разби при кацане на летището в непалската столица Катманду. При катастрофата са загинали 49 души, оцелели са 22-ма, част от тях - в критично състояние. Предполага се, че пилотска грешка е довела до трагичния инцидент.

bnt avatar logo
от БНТ
18:20, 12.03.2018
Чете се за: 00:36 мин.
По света

Първите минути след катастрофата. Самолетът на багладешката "Ю Ес Бангла еърлайнс" летял от Дака за Катманду. Времето е облачно, а видимостта ниска. Самолетът получил разрешение да кацне от южната страна, но пилотът заявил, че ще се приземи от север.

Направил няколко завоя, а когато от диспечерската кула го уведомили, че се е насочил неправилно, не отговорил. Машината закачила оградата и избухнала в пламъци.

Чухме силен взрив, след което всичко потъна в пушеци. Самолетът се разби и пламна.

При сблъсъка самолетът се разбива на няколко големи парчета. Всички пътници в близост до двигателите са загинали на място. 22-ма са откарани в болница в тежко състояние. Един от оцелелите разказал, че когато се насочили към летището, машината се разтресла силно няколко пъти и се чул взрив.

Абул Калам Азад, брат на една от пътничките: Приятелка на сестра ми ми се обади, за да ми каже за катастрофата. Сестра ми Салма беше в самолета. Не знам какво е станало с нея.

Пътниците във фаталния полет са граждани на Непал, Бангладеш, Китай и Малдивите. Самолетът е на 17 години. Все още се изяснява дали причината за катастрофата е техническа неизправност или грешка на пилота.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Петър Москов отива на съд за случая с турските ваксини
Петър Москов отива на съд за случая с турските ваксини
Русенската опера с над 1 127 000 лева задължения
Русенската опера с над 1 127 000 лева задължения