НОВИНИ

5 идеи да изглеждаме добре с минимални средства

Жените често си задават въпроса как да изглеждат елегантни с малко средства. Отговорът идва от студенти по мода от Националната художествена академия. Специално за зрителите на БНТ те дадоха пет идеи как лесно да се превърнем в модни икони.

bnt avatar logo
от Андреа Драганова
14:31, 15.02.2016
Чете се за: 01:51 мин.
Още

Искаме да изглеждаме атрактивни, привлекателни, шик. Как обаче да го постигнем с малко средства? Нужни са ни голямо желание, усет и безупречен вкус. И все пак помощ от моден специалист никога не е излишна. В случая ще се допитаме до студенти по мода от националната художествена академия. Да видим какво ще ни посъветват те:


Виктория Динева, студент моден дизайн: Според мен трябва да обръщаме просто внимание на детайла. Всичко е в съчетанието, не в отделната дреха, а в това да съчетаеш всичките компоненти на облеклото, за да се получи един цялостен аутфит. В нещата, които съм подбрала аз присъстват тези детайли, например якичките, които са една тенденция, която се задържа доста дълго време и е интерпретирана по най-различни начини.

Актуалните тенденции за сезона са важни, за да бъдем в крак с модата, но в никакъв случай не трябва да им робуваме. Как да избягаме от клишето и да разгърнем собствения си стил?

Проф. Любомир Стойков: За да бъдем шик, да бъдем елегантни, не се налага непременно да следваме модните тенденции и това, което медиите, дизайнерите предлагат, но разбира се трябва да запазим духа за модерност. Би трябвало и чрез външността си и чрез своя дрескод по определен начин да индикираме, че поне сме в 21 век, не в 20-ти.
Теодора Спасова, студент моден дизайн: Относно тенденциите не е абсолютно задължително да ги спазваме, за да бъдем шик. Единственото нещо, което всъщност според мен трябва да се спазва, за да бъде един човек шик е да се съобрази със собствената си визия, със собственото си телосложение, нрав и разбира се мястото, за което трябва да бъде шик.

Важно е да разберем кой е нашият цвят.

;
Християна Владова: Всеки човек си има любим цвят естествено и в момента са на мода различни цветове, най-вече такива по-бебешки тонове. В случая аз съм избрала черно-бяла визия с малък акцент, който е чанта. И според мен, ако на човек му е трудно да съчетае различни цветове, най-лесният начин е да избере чанта или някакъв аксесоар или обувки, които да са цветни и всичко останало може да бъде едноцветно.

Аксесоарите са подправката на всеки тоалет, но трябва да избягваме предозирането.

Велиана Лобошка: Мисля, че аксесоарът е основният акцент в един аутфит. Аз лично съм избрала най-вече дънките, защото според мен могат да се съчетаят с риза, тениска и човек може да изглежда стилно във всякаква комбинация. Избрала съм също бяла риза в комбинация със сако и аксесоар, шапка и чанта.

Петя Балева: Преди всичко трябва да заложим на това да показваме себе си, да не се стараем да приличаме на някой и когато говорим за шик според мен темата и самият въпрос как да изглеждаме с малко средства говори много за темата, защото точно това, което може да сбърка една визия да не изглежда шик е прекаляването с нещата. Много често виждаме рокли или неща по витрините на магазините по улиците, които имат излишни неща, които излишно ги правят да изглеждат евтино.

Сега вече наистина сме като излезли от модния подиум - забележими, уверени и с добро настроение. Виждате, че не само скъпите дрехи и аксесоари правят перфектната визия, важни са преди всичко собствен почерк, вдъхновение и няколко трика, които правят чудеса.

Повече съвети на проф. Стойков за това как да се облечем с минимални средства вижте във видеото:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Първи случай на зараза с вируса Зика в Русия
Първи случай на зараза с вируса Зика в Русия
Природозащитниците не са срещу ски туризма, а срещу нарушенията в Банско
Природозащитниците не са срещу ски туризма, а срещу нарушенията в Банско