НОВИНИ

Автобус с български учители катастрофира в Македония

Автобус с 43-ма българи катастрофира край Крива паланка в Македония. Група учители от финансово-стопанската гимназия в София са се връщали от симпозиум в Охрид. Жертви при катастрофата няма. 12 станаха пострадалите, потърсили помощ в "Пирогов". Шестима от тях тази вечер бяха транспортирани с линейки, а други шестима дойдоха за преглед сами. Една жена е в по-тежко състояние и вече е настанена в неврохирургията. Другите 11 са с по-леки наранявания. Те са прегледани и шестима от тях са освободени за домашно лечение, съобщиха от "Пирогов".

Мая Димитрова
от Мая Димитрова Елица Иванова
22:15, 03.02.2016 (извънредно)
Чете се за: 01:08 мин.
По света

Злополучното пътуване започнало с инцидент няколко часа преди катастрофата снощи. След като се качили на автобус за България, той се повредил и на пътниците се наложило да изчакат друг, за да ги прибере.

Боряна Накова: Чакахме седем часа на магистралата, 4 км преди Скопие. И след това вече се качихме в другия автобус и много бяхме радостни, че се прибираме вече в България и половин час след това излетяхме от пътя.

Пътници разказаха, че малко преди границата изведнъж водачът загубил управление, автобусът излязъл от пътя и се преобърнал в полето.

Боряна Накова: Аз много не разбрах какво, защото беше тъмно... Автобуса три пъти изтропа, излетя и се търкаляхме вече в дола...
Стефан Гашпаров: Съпругата ми се обади и каза - много сме в тежко... ние сме в дере, тъмно, никой няма... Дойде консула от Скопие, някъде към 2-3 часа тука. Моята съпруга е в момента с наранени гръдни прешлени.

Пътуването е било организирано от туроператорската фирма "Географски свят", която наела за превозвач транспортната фирма "Мегатранс" от Дупница. От туроператорската фирма казаха, че до сега не са използвали автобуси от тази фирма.

Георги Рачев - управител на туроператорската фирма "Географски свят": Естествено и превозвачите, и ние ще бъдем проверени. Всички документи са налице, просто инцидент... Има тахошайби, прокуратурата е взела всичко, което е необходимо и при всички положения истината ще излезе наяве.

Представители на транспортната фирма „Мегатранс" отказаха коментар, но категорично отхвърлиха възможността катастрофата да е станала заради техническа неизправност. Шофьорът казал, че нищо не помни и не знае какво се е случило.

Днес беше направен допълнителен втори оглед на мясотто на инцидента, а водачът, който е без наранявания, даде нови показания.

;
Мария Пойрязова - говорител на болница "Пирогов": Най-сериозно е състоянието на една жена, която има фрактури на два прешлена и счупване на няколко ребра. Тя остава в неврохирургията на болницата. Останалите, които остават в болницата за лечение са хора, които имат фрактури в областта на гръдния кош и на горните крайници.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Премиера на филма Прелюбодеяние в НДК
Премиера на филма "Прелюбодеяние" в НДК
Антимафиоти заловиха 4 тона тютюн за наргиле
Антимафиоти заловиха 4 тона тютюн за наргиле