Най-малко петима души са убити и 21 ранени при безразборна стрелба в района на град Одеса в щата Тексас. Мъж застреля полицай и избяга, продължавайки да стреля по случайни автомобили и хора преди полицията да го ликвидира.

Около 16:00 ч. местно време в събота патрул на Тексаския отдел за обществена сигурност спира за рутинна проверка златист автомобил Хонда на главния път, свързващ градовете Мидланд и Одеса. Шофьорът започва да стреля по офицерите и по другите шофьори, минаващи по магистралата, съобщи на пресконференция шефът на полицията в Одеса Майк Герке.

Мъжът успява да избяга от местопрестъплението със своя автомобил и се отправя към Одеса, продължавайки да стреля. Там той отвлича микробус на пощенската служба на САЩ и продължава със стрелбата, докато стига киносалон „Канерги“. При завързалата се престрелка е застрелян от служителите на реда.

Първоначалната информация беше, че стрелците са двама в две отделни превозни средства - Хондата и камионът на пощенската служба. По-късно стана ясно, че нападателят е само един.

Герке описа заподозрения като бял мъж на средна възраст, в средата на 30-те. Полицията не е съобщила официално името и мотива му. Властите също отказаха да коментират какво оръжие е използвал. Според публикация на Тексаския отдел за обществена сигурност във Фейсбук, стрелецът е бил въоръжен с пушка.

Сред ранените има трима полицаи. 14 от ранените са в болница.

Преди по-малко от месец в същия щат отново имаше масова стрелба - в Ел Пасо бяха убити 22-ма души.