НОВИНИ

5-ма убити и 21 ранени при поредната стрелба в САЩ

Най-малко петима души са убити и 21 ранени при безразборна стрелба в района на град Одеса в щата Тексас. Мъж застреля полицай и избяга, продължавайки да стреля по случайни автомобили и хора преди полицията да го ликвидира.

Ива Стойкова
от Ива Стойкова БГНЕС
08:14, 01.09.2019
Чете се за: 00:42 мин.
По света

Около 16:00 ч. местно време в събота патрул на Тексаския отдел за обществена сигурност спира за рутинна проверка златист автомобил Хонда на главния път, свързващ градовете Мидланд и Одеса. Шофьорът започва да стреля по офицерите и по другите шофьори, минаващи по магистралата, съобщи на пресконференция шефът на полицията в Одеса Майк Герке.

Мъжът успява да избяга от местопрестъплението със своя автомобил и се отправя към Одеса, продължавайки да стреля. Там той отвлича микробус на пощенската служба на САЩ и продължава със стрелбата, докато стига киносалон „Канерги“. При завързалата се престрелка е застрелян от служителите на реда.

;

Първоначалната информация беше, че стрелците са двама в две отделни превозни средства - Хондата и камионът на пощенската служба. По-късно стана ясно, че нападателят е само един.

Герке описа заподозрения като бял мъж на средна възраст, в средата на 30-те. Полицията не е съобщила официално името и мотива му. Властите също отказаха да коментират какво оръжие е използвал. Според публикация на Тексаския отдел за обществена сигурност във Фейсбук, стрелецът е бил въоръжен с пушка.

Сред ранените има трима полицаи. 14 от ранените са в болница.

Преди по-малко от месец в същия щат отново имаше масова стрелба - в Ел Пасо бяха убити 22-ма души.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Ураганът Дориан се насочва към Бахамите
Ураганът Дориан се насочва към Бахамите
От понеделник започва изплащането на еднократната помощ заради чумата по свинете
От понеделник започва изплащането на еднократната помощ заради чумата по свинете