НОВИНИ

5 медала за гимнастичките ни на Гран при в Москва

Националният ни отбор по художествена гимнастика завърши днешния ден с 5 медала в първото си за годината участие в официално състезание. На Гран при в Москва ансамбълът ни спечели две отличия във финалите на отделните уреди - злато и сребро. С пълен комплект медали се прибира и Боряна Калейн.

медала гимнастичките гран москва
bnt avatar logo
от БНТ
22:10, 18.02.2018
Чете се за: 00:26 мин.
У нас

В руската столица 17-годишна Калейн изигра без грешка композицията си на топка и след 17.950 завоюва титлата на този уред като остави зад себе си голямата звезда на домакините Дина Аверина. Гимнастичката ни беше първа резерва за финала на обръч и в последния момент разбра, че ще трябва играе. Това не ѝ повлия особено и след стабилно изпълнение грабна среброто. На лента Калейн допусна малки грешки и остана трета.

Българският ансамбъл в състав Симона Дянкова, Лаура Траатс, Мадлен Радуканова, Елена Бинева и Теодора Александрова, с треньор Весела Димитрова, бе перфектен с 5 обръча, заслужи 18.900 и изпревари рускините с четири десети. При второто си излизане с три топки и две въжета гимнастичките ни получиха оценка 18.500 - оценка достатъчна за второто място.


Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Три билборда извън града с БАФТА за британски филм
"Три билборда извън града" с БАФТА за британски филм
Арестуван е гуверньорът на централната банка на Латвия
Арестуван е гуверньорът на централната банка на Латвия