Навършиха се 50 години от първия чартърен полет с туристи от Великобритания до България. Изпълнен е тогава от най-големия туроператор на острова, който продава почивки в България " Балкан холидейс". От тогава до сега под тази марка са пристигнали над 5 милиона британци в българските черноморски и зимни курорти.

80 британски туристически агенти пристигнаха в „Слънчев бряг", за да се запознаят с предимствата на курорта, а юбилеят се превърна в повод за стартирането на новата програма 2020 във Великобритания.

Денис Илич - търговски директор на „Балкан Холидейс", Лондон: Отчитам, че времената са трудни, защото има силна конкуренция от Египет, Тунис и Турция, но ние сме оптимисти. Нашите очаквания са за добър сезон, защото полетите от Англия са пълни, както и предварителните записвания.
Ирина Кънчева - Съюз на собствениците „Слънчев Бряг"- „Вече е известен факт, че именно на този пазар няма почти никакъв спад, а напротив, има ръст. Британските туристи харесват България, харесват „Слънчев бряг" в частност и се надяваме това да продължи и в бъдеще.

От началото на годината в България са пристигнали близо 100 хиляди британски туристи - с 39% повече спрямо миналата година. Проучванията показват, че страната ни остава много популярна дестинация и за сезон 2019. Слънчев бряг наскоро се издигна на челно място в британско проучване сред най-известните европейски курорти.