Френският лицей "Виктор Юго" в София отбеляза 50 години от създаването си. През 1966 година в столицата е открито малко френско училище, с ученици само в началния курс. Това е и първото чуждестранно учебно заведение в България. Днес в лицея учат над 750 деца от 3 до 18 години. По повод годишнината френският посланик у нас Ерик Льо бедел откри паметна плоча с девиза на Франция - "Свобода , равенство и братство".

През 1966 година в столицата е открито малко френско училище с ученици само в началния курс. Това е и първото чуждестранно учебно заведение в България. Днес в лицея учат над 750 деца от 3 до 18 години. По повод годишнината френският посланик у нас Ерик Льобедел откри паметна плоча с девиза на Франция - "Свобода, равенство и братство".

Паскал Моро, директор на френския лицей "Виктор Юго": Равносметката в деня на половин вековния ни юбилей е, че интересът към нашия лицей всяка година се увеличава. Все повече са учениците, които завършват тук средното си образование. 60 % от тях са с български произход, а 40 са французи. Имаме много висока успеваемост сред учениците. За последните 5 години всички, явили се на матурите, са успешни и повечето са с отлични оценки.