НОВИНИ

50 години от създаването на френския лицей "Виктор Юго"

Френският лицей "Виктор Юго" в София отбеляза 50 години от създаването си. През 1966 година в столицата е открито малко френско училище, с ученици само в началния курс. Това е и първото чуждестранно учебно заведение в България. Днес в лицея учат над 750 деца от 3 до 18 години. По повод годишнината френският посланик у нас Ерик Льо бедел откри паметна плоча с девиза на Франция - "Свобода , равенство и братство".

bnt avatar logo
от БНТ
15:25, 22.06.2017
Чете се за: 00:25 мин.
У нас

През 1966 година в столицата е открито малко френско училище с ученици само в началния курс. Това е и първото чуждестранно учебно заведение в България. Днес в лицея учат над 750 деца от 3 до 18 години. По повод годишнината френският посланик у нас Ерик Льобедел откри паметна плоча с девиза на Франция - "Свобода, равенство и братство".

Паскал Моро, директор на френския лицей "Виктор Юго": Равносметката в деня на половин вековния ни юбилей е, че интересът към нашия лицей всяка година се увеличава. Все повече са учениците, които завършват тук средното си образование. 60 % от тях са с български произход, а 40 са французи. Имаме много висока успеваемост сред учениците. За последните 5 години всички, явили се на матурите, са успешни и повечето са с отлични оценки.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Запалима облицовка на редица високи жилищни сгради във Великобритания
Запалима облицовка на редица високи жилищни сгради във Великобритания
Шестима лекари отиват на съд заради смъртта на родилка
Шестима лекари отиват на съд заради смъртта на родилка