НОВИНИ

50-годишен юбилей от първия випуск в профилите "Телевизия" и "Радио" във ФЖМК

Днес се навършват 50 години от първия випуск в профилите "Телевизия" и "Радио" на Факултета по журналистика и масова комуникация на Софийския университет. Годишнината се отбелязва със среща на поколения журналисти - първите, завършили факултета и днешните млади колеги.

Цвета Младенова
от Цвета Младенова
20:43, 04.12.2018
Чете се за: 00:48 мин.
Още

Те са съвсем млади - студенти първи курс. Но учудват с това колко са уверени в избора си на професия. Специалността е нова - комуникационен мениджмънт, но е толкова желана, че всички са приети с максимален бал. А за това момиче бъдещата професия дори е била повод за амбиция да научи перфектно български само за 5 години.

Мария: "Аз съм Мария, аз съм рускиня и дойдох тук да уча комуникационен мениджмънт. Просто искам а изляза от рамките и да пробвам нещо ново, нещо, от което досега ме е било страх."

Комуникационният мениджъмънт всъщност подготвя бъдещите шефове на журналистите. Но големите имена усетиха същото желание и хъс като техните, преди 50 години. Сега, във времето на фалшивите новини, не липсваха съвети - младите да не се предоверяват на иновативните източните на информация, а да ползват и старите похвати.

проф. Лилия Райчева - преподавател във Факултета по журналистика - СУ: "Журналистиката професия, която не може да бъде научена в рамките на 4 години, може да се открехне завесата към това, което искат да станат."
Коста Филипов - журналист: "Професията на журналиста е професия на много четене, много усвояване на знания, на много тичане, на много нерви, но и много професионални радости и професионално задоволство."

Първите студенти в профилите "Радио" и "Телевизия" се събраха, за да уважат своите първи учители - проф. Михаил Минков и д-р Младен Младенов - с плакети пред аудиториите, където младите чуват за първи път, че ако станеш журналист можеш да промениш света.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Връчиха наградите от конкурса Мистър и Мисис Икономика 2018
Връчиха наградите от конкурса "Мистър и Мисис Икономика" 2018
СЗО въвежда строги критерии при редактирането на човешки гени
СЗО въвежда строги критерии при редактирането на човешки гени