НОВИНИ

50 машини почистват републиканската пътна мрежа в Пловдивска област

Усложнена остава ситуацията в областите Стара Загора и Сливен, съобщиха от ЕВН. 110 села са цялостно или частично с нарушено електрозахранване. В тези райони има скъсани проводници и 9 паднали електрически стълба. По всички аварийни електропроводи работят екипи на дружеството. 50 машини почистват републиканската пътна мрежа в Пловдивска област. Пловдивският участък на автомагистрала "Тракия" е обработен. Заснежени и опесъчени са пътищата в района на град Лъки и местността Студенец.

bnt avatar logo
от БНТ
12:32, 06.01.2017
Чете се за: 01:00 мин.
У нас

Разчистването продължава, увериха от Областно пътно управление в Пловдив. Постъпили са сигнали за паднали дървета по пътищата Пловдив - Садово и Пловдив - Смолян. Екипи разчистват проблемните места. От Националния институт по метеорология и хидрология в Пловдив съобщиха, че през деня температурите ще се понижават, като към 14.00 часа ще бъдат между минус 10 и минус 5 градуса. Ще се създадат условия за навявания, виелици и на места снежната покривка ще достигне между 30 и 50 см.

Иван Стоянов - директор на ОП "Чистота" - Пловдив: Работиха 55 снегорина, 26 разпръсквача, техника за тротоарните площи и хора, пряко ангажирани в почистването на снега. В 5 часа беше най-интензивен снеговалежът, имаше ситуация, в която нямаше видимост на 2 метра пред автомобила, с който аз се придвижвах.

Три села в община Хисар са с прекъснато електрозахранване. Това са Беловица, Красново и Мало Крушево. В момента екипи работят по отстраняване на аварията. Пътят Белица - Загражден - Давидково е затворен за движение поради разрушена настилка. Все още е забранено преминаването на моторни превозни средства през прохода Троян-Кърнаре.

Спокойна е обстановката в Смолянска област. Пътищата са проходими при зимни условия. Всички автомобили трябва да са с вериги, забранено е движението на тежкотоварни автомобили. Нормална е ситуацията по пътищата и населените места на територията на област Пазарджик. Няма затворена пътна отсечка в Пазарджишка област. Техника на снегопочистващите фирми работи за почистване на главните пътни артерии в региона и в планинските части, основно в районите на Велинград, Пещера и Батак.

Ограничено е движението на автомобили над 12 тона. В хасковско Автомагистрала "Марица" е почистена, няма населени места без електричество. Около Хасково обаче снегът е повече, снегорините минават за трети и четвърти път по улиците в града. В цялата област е спрян трафикът на камиони над 12 тона. Няма бедстващи хора и населени места без ток и вода.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Лошо време и в Европа
Лошо време и в Европа
Без тежки инциденти след леденото хоро в Калофер (СНИМКИ)
Без тежки инциденти след леденото хоро в Калофер (СНИМКИ)