За пети пореден път на хижа "Момина скала" на Витоша се проведе традиционният Витоша летен фест. Спортният празник включваше състезания по планинско бягане, планинско колоездене, туристически поход и забавна програма.

София

Любовта към спорта и чистият въздух в планината обединиха над 500 души, които прекараха съботния ден на Витоша. Няколко километра планинско бягане, колоездене и туристически поход мотивираха участниците да покажат спортен хъс и желание за победа в своята категория.

Бойка: Това ни спестява ходенето в поликлиниките, плащането на такси и купуването на лекарства. Спортът е здраве и красота.
Десислава: Да дам пример на детенцето, тя знае също, че трябва да се спортува.
Дете: За да стана силна.
Симеон: Да изпитам себе си. Не е лесно, така че си е едно предизвикателство.
Борислав: Това може да накара хората да спортуват повече.Организаторите са категорични, че в динамичния живот, който водим все по-често трябва да намираме спасение в спорта и сред природата.

Анатоли Илиев, организатор: Ние като Европейска столица на спорта, в самото начало, когато бяхме избрани, си положихме тези инициативи особено във Витоша. Тази година имаме над 17. И сме убедени, че колкото повече хора излизат в планината и я опознават, толкова повече ще има успех цялата инициатива.

Безплатно возене на планински тролей и пътуване над Боянската река привличаше децата. Много музика, много настроение изпълваха Витоша в днешния ден.