НОВИНИ

52-годишна българка е загинала в швейцарските Алпи

Броят на загиналите от скиорската група от 14 човека, намерени вчера в швейцарските Алпи, вече нарасна до 8. Сред починалите има и български гражданин, съобщи месната полиция. "Загинала е българска гражданка на 52 години", заявиха от управлението по време на изявление.

bnt avatar logo
от БГНЕС
14:50, 01.05.2018
Чете се за: 00:28 мин.
По света
годишна българка загинала швейцарските алпи

Преди два дни лошото време в района на Пин Дарола в швейцарските Алпи хваща в капана си 14 скиори. Съобщението за помощ от отдалечения район на Алпите предизвиква масирана спасителна акция с участието на 7 хеликоптера.

От полицейското управление добавят, че един от скиорите е починал при падане. Петима от скиорите са починали скоро след като са настанени в болницата, в това число и 52-годишната българка. Полицията съобщи, че телата на други двама алпинисти, на възраст 21 и 22 години, са открити по-надолу в Алпите, в кантон Берн. Сигналът е получен ден по-рано, но лошите атмосферни условия са принудили спасителите да изчакат. Така броят на загиналите нарасна до 8 души.

Част от станалите в групата са изпаднали в "лека хипотермия“. Жертвите са италиански, френски и немски граждани, съобщи полицията, добавяйки, че са започнали усилия за официалното им идентифициране. Всички семейства са информирани за трагедията.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Николай Нанков: Инвестираме 100 млн. лв. в пътища в Бургас и региона
Николай Нанков: Инвестираме 100 млн. лв. в пътища в Бургас и региона
​Временният кмет на столичния район Младост Владимир Клисуров подаде оставка
​Временният кмет на столичния район "Младост" Владимир Клисуров подаде оставка