НОВИНИ

530 полицаи ще следят за сигурността и реда днес в Хасково

Засилени мерки за сигурност по време на местния вот в Хасково. 530 полицаи ще следят за сигурността и реда днес. Как започна изборния ден във всички 471 секции в областта - ще разберем от нашия репортер Николай Райшинов.

bnt avatar logo
от Николай Райшинов
08:09, 27.10.2019
Чете се за: 01:04 мин.
У нас

Над 30 сигнала за купуване на гласове и опити за опорочаване на вота са постъпили в полицията и прокуратурата в Хасково по време на предизборната кампания. Затова са набелязани рискови зони в областта. Там днес полицейското присъствие ще е по-голямо.

Старши комисар Ангел Цанков, директор на ОД на МВР в Хасково: Превантивни мерки по отношение на наблюдението на лицата, за които има получени данни, че възнамеряват или са извършвали престъпления, които оказват влияние върху вота на гражданите.

Общинската избирателна комисия е сезирана, че в село Брягово един от кандидатите за кметове предлага дърва за зимата срещу подкрепа за него в изборния ден. За комисията сигналът е неоснователен. Хора от селото обаче твърдят, че има и заплахи.

Веселина Атанасова, жител на село Брягово: Няма да има дърва, който не гласува за мен.Тези хора се влияят от това.Те очакват. Няма кой да им донесе. Помощи няма да има.

Мъж: Моите дърва не са дошли още. На много хора ги няма, да.

БНТ: А преди изборите обещаха ли ви дърва?

Мъж: Е, сега…

БНТ: Притеснявате ли се да кажете?

Мъж: Нещо такова.

БНТ: Защо?

Мъж: Уплашени сме.

От полицията в Хасково са в готовност да реагират на всеки един сигнал за незаконни действия през целия ден.

Старши комисар Ангел Цанков, директор на ОД на МВР в Хасково: Достатъчен брой служители имаме отделени, като резерв,които ще извършват проверка на сигнали за закононарушения във връзка с изборния процес.

Иначе и в Брягово, а и в други села в региона регистрациите по настоящ адрес значително са се увеличили месеци преди местните избори, споделят хората.

Веселина Атанасова, жител на село Брягово: Постоянните жители са малко - от 150 до 200 най-много?

БНТ: А на избори?

Веселина Атанасова, жител на село Брягово: На избори са над 500.

В Хасково няма издадена забрана за продажбата и употребата на алкохол в изборния ден. До урните обаче няма да се допускат лица в неадекватно състояния и носещи оръжие.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Пети задържан по случая с камиона в Ексекс
Пети задържан по случая с камиона в Ексекс
Слънчево време и днес
Слънчево време и днес