НОВИНИ

​55 млн. лева са предвидените средства за увеличение на заплатите в МВР

С новия бюджет заплатите в МВР ще бъдат увеличени. Повишението ще е между 2 и 15 процента, а по-конкретно - Кой колко ще получи, ще стане ясно, когато бъде приет Бюджет 2018. Вътрешният министър Валентин Радев коментира най-острите и актуални проблеми пред МВР на редовния си месечен брифинг.

Явор Симов
от Явор Симов
19:10, 31.10.2017
Чете се за: 00:46 мин.
У нас

55 млн. са предвидените пари за увеличение на заплатите в МВР.

Валентин Радев - министър на вътрешните работи: Засега направихме едно извънредно заседание на съвета за социално партньорство в петък, ще направим още едно такова , ние сме им дали договори, 2 от съветите са ни дали разпределението на тези 55 млн. лева да не бъдат както се изразяваме на калпак, а да бъдат дадени там където има най много нужда, справедливо отново вътре в тази система. Надявам се и другите синдикати за времето, което върви обсъждането в парламента да дадат своите предложения.

Заради изключително засилените мерки за сигурност, които ще бъдат взети по време на председателството на Съвета на Европа, вътрешният министър призова гражданите за разбиране.

Валентин Радев - министър на вътрешните работи: Молим хората да спазват указанията на органите на реда. Около НДК ще има изградена зона за сигурнос , която ще обхваща територията на НДК, ще има изградена постоянна зона, постоянно полицейско присъствие, системи за видеонаблюдение, системи за контрол на достъпа, СОТ, физически бариери, спиращи достъпа съоръжения.

По повод щетите, които бяха нанесени на оградата по границата ни с Турция от проливните дъждове, Радев каза, че са взети мерки за незабавното им поправяне. На тези места са поставени допълнителни постове. Що се отнася до наводненията в област Бургас, различни служби на вътрешното ведомство продължават да помагат за овладяване на ситуацията, допълни още Радев.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Какви са най-честите нарушения на фирмите превозвачи?
Какви са най-честите нарушения на фирмите превозвачи?
Спряха субсидията за капиталови разходи на община Сопот
Спряха субсидията за капиталови разходи на община Сопот