НОВИНИ

557 евро заплата за селскостопански работници в Португалия

Бюрото по труда в Благоевград набира селскостопански работници за бране на малини в Португалия. Работата е за три месеца през лятото с възможност за удължаване на срока. Могат да кандидатстват мъже и жени, възрастови ограничения няма. Заплащането е 557 евро на месец. Хората ще получават допълнителни пари за извънреден и празничен труд.

БНТ2-Благоевград
от БНТ2-Благоевград Антония Сукалинска
19:16, 31.05.2017
Чете се за: 00:41 мин.
У нас

Хората, които искат да заминат на работа в Португалия това лято трябва да подадат документи в регионалните бюра по труда. Крайният срок е 7 юни. Заминаването е през юли. Друга възможност, която Регионалната агенция по заетостта предлага на хората без работа, е да се включат в програмата за безплатни курсове за квалификация и преквалификация. Обученията се провеждат в българо-германските центрове у нас в Пазарджик, Стара Загора, Царево, Плевен и Смолян.

Станислава Поповска, директор на Регионалната служба по заетостта в Благоевград:
„В самите центрове има оборудвани бази за настаняване. То е като тип хотел. Тук освен самото обучение, като разходи се поемат и се заплащат от проекта дневни и транспортни разходи.”

Обучението е с продължителност три месеца и по време на курса участниците ще получават стипендия за всеки присъствен ден.

Станислава Поповска, директор на Регионалната служба по заетостта в Благоевград:
„Доста са възможностите за включване в различни специалности като форма на обучение, т.е. различни специалности в сферата и на услугите, в сферата и на хотелиерството и ресторантьорството, строителството, икономически специалности.”

Около 30 души от Благоевград вече се обучават по проекта. Работещите хора също ще могат да се включат в безплатни обучения през следващите месеци, казаха от Регионалната служба по заетостта. Очаква се програмата да бъде отворена до края на лятото.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Адемов: Няма секторна политика, която да не е свързана с демографията
Адемов: Няма секторна политика, която да не е свързана с демографията
НАСА започва мисия до Слънцето
НАСА започва мисия до Слънцето