НОВИНИ

От боклука до Брюксел – Илияна Йотова и Румяна Желева

Трябваше въпросът за софийския боклук да стигне до Брюксел. Бойко Борисов едва ли не ме обвини, че злепоставям общината в европейските институции. Инициативният комитет и жителите на Суходол са поставили този въпрос през 2007 година. Тези хора поискаха среща с мен преди десетина дни и от техните думи разбрах, че аз съм последната им надежда. Така евродепутатът от БСП Илияна Йотова обрисува ситуацията с проблемите на София със сметосъбирането в студиото на "Панорама". Като представител на България в Еевропейския парламент аз съм длъжна да защитавам техните интереси.

боклука брюксел илияна йотова румяна желева
bnt avatar logo
от БНТ
21:42, 13.03.2009
Чете се за: 12:36 мин.
У нас

Трябваше въпросът за софийския боклук да стигне до Брюксел. Бойко Борисов едва ли не ме обвини, че злепоставям общината в европейските институции. Инициативният комитет и жителите на Суходол са поставили този въпрос през 2007 година. Тези хора поискаха среща с мен преди десетина дни и от техните думи разбрах, че аз съм последната им надежда. Така евродепутатът от БСП Илияна Йотова обрисува ситуацията с проблемите на София със сметосъбирането в студиото на "Панорама". Като представител на България в Еевропейския парламент аз съм длъжна да защитавам техните интереси. Щом тези хора се обърнаха към мен, аз ще направя всичко възможно да ги защитя, обясни Йотова. Тя обвини Душана Здравкова от ГЕРБ, че като единствен член на Комисията по петиции и жалби, в който е била внесена жалбата на суходолци, е направила всичко възможно година и половина този въпрос да не бъде разгледан от Еврокомисията.

Въпросът за екологичната ситуация в България, преработването на отпадъците, в това число и тези в София, отдавна е в Брюксел. Това лесно може да се проследи, защото още през септември месец 2008 година европейският комисар по екология направи изявление, в което ясно посочва, че Софийска община и лично кметът на Бойко Борисов е направил всичко възможно в подготовката на проект за завод за преработка на битовите отпадъци в столицата и че е направено всичко, което трябва да бъде извършено от общината. Така Румяна Желева, евродепутат от ГЕРБ, отговори на нападките на Йотова. Този проблем е много съществен за България и трябва час по-скоро да се направи всичко възможно, за да бъде столицата ни чиста, каза още тя.

Следва пълен текст на разговора в "Панорама"

Водещ Бойко Василев: Илияна Йотова от БСП и Румяна Желева от ГЕРБ, иначе депутати в Европейския парламент. Добър вечер.

Илияна Йотова: Добър вечер.

Румяна Желева: Добър вечер.

Водещ: Трябваше ли въпросът за софийския боклук да стигне чак до Брюксел, г-жо Йотова?

Ил. Йотова: Трябваше, разбира се, само че съм длъжна да внеса едно известно разяснение.

Водещ: За стария боклук става въпрос, не за новия.

Ил. Йотова: Ами, то стария, новия - все в Суходол, г-н Василев, няма стар и нов. Разбира се, че трябваше да стигне. Сега може би е в решаващата си фаза, защото, нека да кажа и на вас, и на зрителите, че инициативният комитет и жителите на Суходол са поставили този въпрос пред Европейския парламент още през 2007 година. Разглеждането на въпроса за Суходол стана януари 2009 година. Тези хора поискаха среща с мен преди десетина дни и от техните думи аз разбрах, че съм останала една от последните им надежди. И сигурна щях да си спестя една известна информация, вътрешна, ако не бях станала лично аз и моята партия обект на коментар през последните няколко дни от формалния... извинявайте, неформалния лидер на ГЕРБ г-н Бойко Борисов, който едва ли не ме обвини, че злепоставям общината в европейските институции. Първо, в моето писмо не се говори за общината изобщо, там се настоява за една проверка от страна на Европейската комисия. И пак казвам, като представител на България, на българските избиратели в Европейския парламент, аз съм длъжна да защитавам техните интереси. След като тези хора се обърнаха към мен, аз ще направя всичко възможно естествено да защитя този интерес. И още нещо ще ви кажа, което ме предизвикаха вече да го споделя тук пред вас и пред всички зрители, които ни гледат. Като единствен член на комисията по петиции и жалби, в която е била внесена жалбата на суходолци, г-жа Душана Здравкова, представител на ГЕРБ, е направила всичко възможно година и половина този въпрос да не бъде разгледан от Европейската комисия и аз това мога да го докажа с документи. Нещо повече, когато се състояла публичната дискусия в тази комисия и когато тя се е опитала да защити отново общината, е била принудена просто да седне и да се чуе думата на хората от Суходол. Аз стигам дотук, защото другото вече прилича на подробности, които едва ли интересуват някого. След като тези хора са се надявали в лицето на ГЕРБ и на техния представител да получат своята защита в Брюксел и след като вместо това те са получили точно обратната реакция, естествено е да се обърнат към друг представител в Европейския парламент. Между другото, искам да ви кажа, че аз не съм единствена, има и други колеги, които са се занимавали с този въпрос.

Водещ: Нека да отговори г-жа Желева, става много интересно тук, защото персонално са замесени, безспорно.

Р. Желева: Да. Действително обаче вашият въпрос изисква да подходим много обективно и да кажем каква е хронологията на събитията. А тя е, че въпросът за екологията, екологичната ситуация в България, преработването на отпадъците, в т.ч. и тези в София, отдавна е в Брюксел. И това може лесно да се проследи, защото още през септември месец 2008 година европейският комисар по екология г-н Ставрос Димас направи изявление, в което ясно посочва, че софийската община, и лично кметът Бойко Борисов, е направила всичко възможно в подготовката на проект за завод за преработка на битовите отпадъци в столицата, че е направено всичко, което трябва да бъде извършено от общината, в ход по това време е ОВОС, т.е. оценка на въздействието на околната среда, и той се надява в най-кратки срокове българското правителство в лицето на компетентния орган, който е Министерството на околната среда и водите, да изпрати незабавно апликацията, предложениета за финансиране до Европейската комисия, за да може този проект да получи европейски средства. Защото, подчертавам, че този проект за изграждането на завод в София за преработка на отпадъците е приоритетен, и то определен като такъв от Европейската комисия.

Водещ: А спирала ли е ГЕРБ жалбата на суходолци?

Р. Желева: За бога, нека да не влизаме в тези подробности...

Ил. Йотова: Не е удобно.

Р. Желева: Не, напротив, бих искала да не ме прекъсвате, защото тук това персонализиране просто омаловажава проблем, който е много важен. Той е много съществен за България и той е проблем с несправянето действително на България с цялата тази ситуация около преработката на отпадъците. А що се отнася до това, за което вие говорите, аз не бих искала да влизам в детайли от заседанието на комисията по петициите, защото вие много добре знаете, както това, надявам се, ще стане сега известно и на нашите телевизионни зрители, че работата на Европейския парламент е абсолютно открита, за разлика от работата на българския парламент. Там на страницата на парламента могат да се прочетат всички изказвания, така че нека да не говорим за хора, които не са в студиото.

Водещ: Не, въпросът е принципен.

Р. Желева: Въпросът е действително принципен.

Водещ: Защо, кой и как пренася проблемите на България в Брюксел? Трябва ли това да се прави или не? това е в смисъл въпросът, защото ние по съдържание въпроса за боклука не можем да изясним тук.

Р. Желева: Трябва час по-скоро да се направи всичко необходимо, за да бъде столицата ни чиста. И в момента трябва да ви кажа, както днес е добре известно, е прекратена една изключително сложна и, бих казала, нездравословна концесия, която ГЕРБ и г-н Бойко Борисов нямат никаква вина за съществуването й, тъй като сключването на тази концесия е датирано през 1999 година. В изпълнение на всички изисквания на Европейската комисия той прекрати балирането, което беше действително в ущърб и в заплаха на здравето на гражданите на София. Така че всичко трябва да бъде правено, г-н Василев, трябва да се действа, а не само да се говори и да се прави политика от неща, които изискват радикални бързи стъпки и решения, защото са затлачени от години.

Водещ: Две кратки реплики ви моля да размените по този...

Ил. Йотова: Няма реплики, има един-единствен отговор - че това, което чух току-що, е една поредица от полуистини и буквално неистини, да не кажа по-тежката дума лъжи.

Водещ: Кое?

Ил. Йотова: Единственото, което е вярно и което чух от г-жа Желева, но на нея й е простено, тя все пак не представлява столицата в такава степен, в каквато аз съм ангажирана с тези проблеми, е следното, че действително този въпрос датира много отдавна. Аз искам да припомня на зрителите първото предизборно обещание на г-н Борисов - 2005 година той стана кмет на столицата на крилете на боклука. И това не е крилата фраза в случая, а точно като негов приоритет. За година и половина-две този завод трябваше да бъде построен. Естествено годината е 2009 и няма и помен от него. Другото, което искам да кажа, е, че на базата на това негово обещание, колко години станаха оттогава, близо 3 години и повече в общинския съвет не може да бъде проведена една нормална дискусия, тъй като няма нито един проект, ясен и категоричен от страна на кметската администрация и лично на кмета и как смята да се справи с този проблем. И още нещо ще ви кажа. Това, което в момента става в София, има едно-единствено определение - с големи букви то се нарича криза, защото г-н Борисов остави столицата ни в такова състояние, в което тя никога не е била - най-мръсният град, най- изпочупеният град, най-разровеният град, така че човек да го е срам някой да покани... само за секунда, защото аз бях така добра да изслушам всичко, което преди малко се каза, което няма сравнение с нито една европейска столица.

Водещ: Аз ви моля по-кратко, за да...

Ил. Йотова: Ще ви кажа нещо повече. Това, което в момента е като криза, е съзнателно предизвикана криза от страна на кмета и неговата кметска администрация. Тук има схема за нечисти планове...

Водещ: И каква му е ползата?

Ил. Йотова: ... защото, за да изхвърлиш един концесионер и да вкараш други фирми без обществена поръчка, без да бъде ясен и категоричен процесът как го правиш, за да стане по-добър града ни и на каква основа... законодателно основание, означава само едно нещо - искаме да сложим ръка върху тази дейност и да напълним предизборната каса на ГЕРБ. това искаме в момента. Това е положението.

Р. Желева: Тук се казаха ужасни думи за лъжи и полулъжи. Аз мога само едно нещо да уверя зрителите и особено гражданите на столицата: че всъщност не знам за какъв проект тук се говори, който не съществува, но проект има и той е одобрен от Европейската комисия. Непрекъснато съществуват разговори между... в т.ч. и между компетентния орган, който казах пак, е Министерството на околната среда и водите. И в крайна сметка може би аз съм по-добре запозната с тези проблеми, защото съм член на Комисията по регионално развитие на Европейския парламент, а тя действително се занимава с тази проблематика. Следващо място, бих казала, че ако вие харесвате много тази концесия, вероятно това е, защото много харесвахте и концесията за магистрала "Тракия". И много обичахте да говорите в предизборната ситуация и обстановка, че вие ще я развалите, след коете се прегърнахте с НДСВ и 4 години ние не можем да построим никаква магистрала. Така че може би оттам произтичат тези добри чувства към концесиите. Но не може да бъде казано, че нещо е добро, когато непрекъснато се иска увеличаване на цената. И в крайна сметка показателно за капацитета на ГЕРБ да се справя с кризисни ситуации и по отношение на отпадъците е фактът, че ние имаме повече от 40 кметове и в крайна сметка никъде няма проблем с отпадъците, тяхната преработка, извозване, сметосъбиране и т.н. Защо? Защото там няма "Новера". Така че най-правилното нещо, което трябваше да се случи, и то се случи днес, Бойко Борисов подписа прекратяването на концесията.

Водещ: Аз искам да ви върна към моя въпрос.

Р. Желева: Стъпките са много ясни и конкретни. Така че може би...

Ил. Йотова: Категорично възразявам срещу такова изопачаване на фактите.

Р. Желева: Вие може би може да ми кажете кога в крайна сметка ще може Министерството на околната среда и водите да подаде до Европейската комисия проекта за завода за боклука. Може би като представител на управляващото мнозинство.

Ил. Йотова: Тогава когато г-н Борисов си свърши работата, но категорично възразявам... срещу такива... срещу такова изопачаване на фактите.

Р. Желева: Коя работа, защото вие не посочвате коя работа той не е свършил, защото аз...

Ил. Йотова: Първо, единствената последователна политическа сила в СОС - и в сегашния, и в предишния, и в по-предишния мандат, срещу концесията за чистотата, последователна казвам, има групата общински съветници на БСП срещу тази концесия и много моля това да стане ясно.

Р. Желева: ... тази последователна позиция, защото...

Ил. Йотова: На второ място... и даже тогава, когато преди две години остро поставихме този въпрос, защото знаехме, че тази криза ще се състои, г-н Борисов беше този, който спря прекратяването на концесията. Второ, той не отговори на нито един от въпросите, които поставиха нашите общински съветници в общинския съвет точно по въпросите на чистотата, за да ни докара в днешното състояние. А дали това е субективна или обективна оценка, може би беше редно да попитаме жителите на София какво мислят за създалата се ситуация. Оттам нататъка, последно, свършвам с ЕК, защото ние някак си ги превърнахме тези европейски институции като нещо, което... истината от последната инстанция - като се заплете в собствените си проблеми, в случая общинските, и започваме да се оправдаваме с европейски документи. Само че в интерес на истината и аз ще се оправдая с един европейски документ и ще ви кажа, че последното заключение на комисията, писмото мога да го покажа и пред вашата камера, е, че те продължават да наблюдават проблемите и решаването на тези проблеми в общината, защото те самите имат съмнения, че могат да бъдат решени. Така че оценката на г-н Димас, много моля, отпреди две години, нека да не бъде развявана като байрак, защото не прави чест никому.

Р. Желева: Тя не е от две години, тя е от няколко месеца...

Водещ: Тя не е отпреди две години.

Ил. Йотова: Но искам да ви кажа, че ако искате да говорим само по този въпрос, тъй като ми зададохте един друг въпрос...

Водещ: Аз зададох един друг въпрос, но все пак трябва да отговори г-жа Желева и след това ще си задам въпроса. Моля ви кратко обаче, защото според мен въпросът е важен.

Р. Желева: Така, веднага отговарям. В това писмо, което вие имате предвид от октомври 2008 г. на ЕК до комисията по петиции на ЕП, никъде, нито на едно място, и аз това го твърдя абсолютно отговорно, не се споменава софийската община и вие добре знаете това. Така че това е буквална спекулация, мисля дори лъжа в случая, което изрекохте. И аз твърдя...

Ил. Йотова: Само да покажем писмото на камерата след малко.

Р. Желева: Да, нека да го покажем. Но не това е важното. В случая по-важното е, че мнението на ЕК, и то е изразявано многократно, за сметището в Суходол, е, че неговото повторно отваряне, което визират и петицията, и това, което казвате вие на гражданите, е изключително необходимо и то ще приключи в момента, в който започне изграждането и монтирането на инсталациите, които са част от проекта, от системата за преработка на отпадъците.

Ил. Йотова: Г-жо Желева, дадохте една чудесна новина на жителите не само на Суходол и на столицата, значи те ще пребивават в това състояние, в което децата им се раждат с астми, имат здравословни проблеми. Там почти непоносимо е да се живее повече в Суходол, независимо от обещанията поне на Бойко Борисов да построи един път да не минават тежките камиони точно през средата на... през къщите на хората, така че вие ги успокоихте тази вечер. Докато построите инсталациите, сигурно половината от тях няма да са живи.

Р. Желева: За тях има конкретни срокове. Сроковете са през април. Освен това вашето Министерство на околната среда и водите е дало разрешение да се отвори повторно това сметище...

Ил. Йотова: Да... разрешително е 6 месеца, след като...

Водещ: Г-жо Желева, този път по обратен ред. Искам да задам следния въпрос, явно дебатът става ожесточен оттук до изборите и такива дебати ще се водят.

Р. Желева: Да, за съжаление този въпрос се политизира с отпадъците в София.

Водещ: Искам обаче, вие сте европейски депутат. Отдавна започна това състезание кой кого на европейските избори и виждаме, че европейските партньори помагат на своите, всеки на своите. Искам ясен и конкретен отговор, кратък, много ви моля, на въпроса Мартенс и Мартин Шулц ли ще ни кажат за кого да гласуваме? Въобще валидни ли са тези аргументи в България, такава, каквато е днес? Първо, вие сега по обратен ред.

Р. Желева: Бих казала, че ние, българските граждани, сме достатъчно интелигентни и достатъчно зрели, а и наблюдателни за това, което става. Сигурна съм, че ние няма да пропуснем възможността да накажем управляващите за арогантността и безхаберието, заради което ни спряха 220 милиона безвъзвратно загубени пари, 220 милиона евро, 380 милиона евро други средства продължават да бъдат блокирани и не се знае кога изобщо ще бъдат отново на разположение на българските бенефициенти. В момента е изпратено писмо от ЕК за прекратяване незабавно на подписването на каквито и да било нови договори в областта на водната инфраструктура, което означава, че други милиард и 300 милиона няма да бъдат достъпни предимно за българските общини и за изграждане на тяхната водна инфраструктура. Сто и петдесет милиона средства в момента евро са блокирани за здраве и здравна инфраструктура. Просто, ако това се казва добър старт и добро управление, аз мисля, че българските граждани са достатъчно зрели. Но истината е, че ние като политическа партия ГЕРБ, която, държа да отбележа, се изграждаме в продължение на 2 години в опозиция, спечелихме доверието на нашите европейски партньори. Европейската десница в лицето и на г-н Мартенс, който беше тук и, така, заяви недвусмислено своята подкрепа и за г-н Бойко Борисов, и за ГЕРБ, и предстоящото бюро, което ще се състои следващата седмица на моята парламентарна група, тази на ЕНП в София, те са не просто израз на подкрепа. Те идват с едно безпокойство в България по конкретни проблеми. Аз ще ви дам пример.

Водещ: Не, нямаме време, моля ви.

Р. Желева: Европейската народна партия, нейната парламентарна група, следващата седмица идва да заседава по въпроса за кризата в България, защото дълго време ние слушахме, че криза в България няма и няма да има. Днес обаче чувам от министъра на икономиката, който преди няколко месеца разказа на моите колеги, евродепутати от комисията по регионално развитие, че България е в цветущо състояние и има 6 процента икономически ръст и той ще забави... ще се увеличава и ще се запази в условия, в които другите държави бяха настръхнали и бяха в пълен страх, днес редуцира всичките си прогнози до 2.5 процента. Всъщност, ето моите колеги са обезпокоени от това, от това, че тук всъщност се говорят полуистини и че българските граждани нямат възможност да планират своя живот в рамките дори и на шест месеца до една година.

Водещ: Г-жо Йотова...

Ил. Йотова: Аз все пак ви поздравявам, г-н Василев, че успяхте да прекъснете монолога от предизборните митинги, но нека да се върнем на вашите въпроси и да поговорим по-конкретно. Може би си заслужава да започна оттам, откъдето свърши г-жа Желева. Повечето европейски партньори изключително добре познават БГ план за изход от кризата, така, добил популярност план "Станишев". И мога да ви кажа не без чувство за известна гордост, че една голяма част от предложенията, които са залегнали в този план, ще бъдат използвани и от други европейски страни като изключително удачни. България е в момента във всички европейски доклади и в разискванията, които имаме в комисиите, се цитира като държава, която има стабилни финанси, държава, в която има визия за това какво представлява кризата и какви са може би най-удачните начини за изход от нея, това първо. Второ, по отношение намесата на нашите чуждестранни партньори. Първо, искам да подчертая, че имаше голяма разлика между това, което изрече г-н Мартенс, и посещението на г-н Шулц, който искам да ви припомня, че във вашето предаване дори не си позволи да каже кое според него би било по-добре - тогава беше спорът за изборите дали да бъдат едно плюс едно или две плюс едно, и остави всичко това на суверенитета на една съответна държава, отделна държава, защото държавите и техният суверенитет трябва да бъде уважаван и европейските партньори държат на това. На трето място, г-н Мартенс направи, посочи Бойко Борисов за премиер точно в, за мен, най-неудачния момент и този, който го е посъветвал за това, сигурно трябва да бъде уволнен веднага, защото той посочи Бойко Борисов за премиер точно в момента, в който г-н Борисов, пребивавайки в Чикаго, така, отрече половината от населението на страната, наричайки едните глупави, а обиди другите като етнически малцинства, а всички нас нарече материал. Така че...

Водещ: Ако тук, ако тръгнем да спорим, ако отворим този спор...

Ил. Йотова: Не, не, не, аз въобще не споря по този въпрос.

Водещ: Значи...

Ил. Йотова: Вие ме питате за чуждата намеса и аз ви обяснявам каква е тази чужда намеса.

Водещ: Значи, ако отворим този спор, много ще е дълъг.

Ил. Йотова Именно. И искам да ви кажа още нещо накрая. Аз ви моля да бъдете точно толкова търпелив към мен, както и към другите събеседници...

Водещ: Към всички бях еднакво търпелив, към всички бях...

Ил. Йотова: ... и да ви кажа накрая. В цялото си поведение и аз, и моята партия, винаги сме защитавали правото, извоюваното право на България да има своя позиция. Не позицията, която е плод на йес-политиката - каквото ни кажат, хайде, дайте да го изпълним безпрекословно, не позицията, която ни накара днес да плащаме много горчиви плодове и да ги хапваме тези горчиви плодове, защото имахме такава политика, защото се вслушвахме може би в съветите на такива политически лидери, какъвто е г-н Мартенс, и аз имах удоволствието, наистина е удоволствие за мен, в пленарната зала на ЕС публично да порицая такова поведение и бих го правила винаги. Това е моята позиция.

Водещ: Една дума за финал, буквално една, г-жо Желева, моля ви, една дума, буквално.

Р. Желева: Вероятно... по този въпрос или изобщо...

Водещ: По принцип за финал, за да завършим, защото не можем просто с две дълги речи да завършим. Моля ви, за да завършим този спор, една дума буквално.

Р. Желева: Вижте, бих искала да кажа следното: ГЕРБ има една-единствена своя битка и това е битката за България. Така че работата ни в Европейския парламент не може да бъде опорочавана от никакви непрекъснати оплаквания от страна на БСП за софийския боклук, за Мартенс, за този или за онзи. Битката е за България, за възстановяването на доверието в България, което беше загубено за съжаление при сегашните управляващи.

Водещ: Една дума, буквално, една дума.

Ил. Йотова: Смятам, че ние сме се представили достойно като страна последните четири години. Извоювахме своето място на достоен партньор. А когато говорим за битки, ние работим за България не през призмата на това да обругаваме собствената си страна, не за това да работим срещу нейните интереси, не за това за кандърдисваме чужди политици да говорят срещу собствената ни страна, не да злепоставяме страната ни публично в пленарната зала на Европейския парламент. Винаги съм била за това, че 17 или 18 души квота на България в Европейския парламент трябва да бъдем екип за страната.

Водещ: Добре, по това няма спор. Благодаря ви.

Ил. Йотова: Не, има спор, г-н Василев.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge

Още У нас

Рекордният бюджет на София: За какво ще се харчат парите на столичани?
Рекордният бюджет на София: За какво ще се харчат парите на столичани?
08:48, 29.03.2024
Чете се за: 02:10 мин.
Тагарев отрече да е бил "ябълката на раздора" в провалените преговори между ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ
Тагарев отрече да е бил "ябълката на раздора" в провалените преговори между ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ
08:35, 29.03.2024
Чете се за: 05:30 мин.
Павела Митова, ИТН: Ще влезем в следващия парламент с по-сериозно представителство
Павела Митова, ИТН: Ще влезем в следващия парламент с по-сериозно представителство
08:17, 29.03.2024
Чете се за: 02:05 мин.
Проф. Пламен Киров: Две са възможностите за бъдещ служебен премиер
Проф. Пламен Киров: Две са възможностите за бъдещ служебен премиер
08:09, 29.03.2024
Чете се за: 03:07 мин.
МВР проведе мащабно антитерористично учение в Бургас (СНИМКИ)
МВР проведе мащабно антитерористично учение в Бургас (СНИМКИ)
07:54, 29.03.2024
Чете се за: 01:35 мин.
Отново опасно шофиране: С висока скорост в насрещното платно на АМ "Струма"
Отново опасно шофиране: С висока скорост в насрещното платно на АМ "Струма"
07:43, 29.03.2024
Чете се за: 01:27 мин.
Къмпингуващи с каравани и палатки са се самонастанили в защитената зона "Камчия"
Къмпингуващи с каравани и палатки са се самонастанили в защитената зона "Камчия"
07:30, 29.03.2024
Чете се за: 06:05 мин.
Пожар горя в центъра на Русе (СНИМКИ/ВИДЕО)
Пожар горя в центъра на Русе (СНИМКИ/ВИДЕО)
06:41, 29.03.2024
Чете се за: 00:55 мин.
България отбелязва 20 години от присъединяването си към НАТО
България отбелязва 20 години от присъединяването си към НАТО
06:21, 29.03.2024
Чете се за: 00:42 мин.
Продължават срещите на президента Румен Радев с потенциалните служебни премиери
Продължават срещите на президента Румен Радев с потенциалните служебни премиери
06:09, 29.03.2024
Чете се за: 01:27 мин.
Необичайно топло и в последния ден от работната седмица
Необичайно топло и в последния ден от работната седмица
05:55, 29.03.2024
Чете се за: 01:30 мин.
Превенцията на сърдечно-съдови заболявания на фокус: 6 милиона нови случая на година
Превенцията на сърдечно-съдови заболявания на фокус: 6 милиона нови случая на година
21:46, 28.03.2024
Чете се за: 02:52 мин.
Топ 24
Най-четени
Геополитика и газ - разговор със Стивън Ман
Геополитика и газ - разговор със Стивън Ман
Министър Гергана Паси за управлението и правилата
Министър Гергана Паси за управлението и правилата