Шест процента е избирателната активност в Русенска област към 10,30 часа. Право на глас имат малко над 205 000 избиратели. Всички секции са отворили навреме. Извършени са само две смени на членове на секционни избирателни комисии, което не е попречило на хода на изборния процес.

Русе

Четири са до момента жалбите, постъпили в Районната избирателна комисия. По-сериозната е с адрес село Церовец, където една от партиите обвинява кметския наместник, че стои в единствената секция и насочва гражданите да гласуват за определена партия, като посочва номера на бюлетината. В момента се извършва проверка на сигнала. 95 са машините за гласуване в областта Сред русенци, които се престрашиха за пръв път да гласуват машинно, имаше и по-възрастни хора.

Нели Спартянова, избирател: Не ме затрудни, много бързо става, много приятно, не се чака, няма биене на печати, има само един подпис, натискане на това, което е. И ако има повече такива машини и ако едновременно могат да станат повече гласувания, може би хората повече ще гласуват

Като цяло опашки в избирателните секции няма, на места наблюдателите и застъпниците са повече от желаещите да гласуват. Очакваме избирателната активност да се повиши в обедните часове. За реда и законността в изборния ден се грижат 350 униформени служители.

Над 200 000 души имат право на глас в Русенска област

Над 200 000 души имат право на глас в Русенска област

Над 200 000 избиратели имат право на глас в област Русе. Всичките 325 секции в региона са отворени, има и 3 подвижни урни. В 95 секции са инсталирани...

Още по темата ЕВРОИЗБОРИ 2019