Двоен празник е днешният 6-и септември за жителите на софийския район "Овча купел". На този ден за 29-и път те отбелязват и празника на района.

София

С много музика и настроение се изпълни паркът в "Овча купел". В програмата своят талант показаха деца от читалища и училища от района. Специални гости бяха Джина Иванова от "Трамвай номер 5", победителят, който се завърна преди дни от конкурс в Италия Марио Кръстев и младият глас от "Ice Cream" Мартина Иванова. И като на празник, местните не пропуснаха възможността да назоват част от проблемите, които трябва да се решат, за да стане районът им по-добър за живеене.

Надежда Каменова, жител на район "Овча купел": "Повече детски площадки, велоаея и най-вече тротоар на улица "Обиколна"."

За мнозина обаче по-важният празник беше Съединението, а съборът повод да се съберат на едно място. Жителите казаха пред нашата камера, че през 2017-а повече отвсякога се нуждаем от обединение.

Ангелина Валевичарска, жител на район "Овча купел": "Всички заедно трябва да бъдем единни, трябва да бъдем по-толерантни и да ценим историята си."
Нели Буневска, ръководител обслужване в Столичната библиотека: "Съединението за мен не е просто някакъв акт. Това е мечтата на българския народ, която се е сбъднала след 500 години турско робство."
Таня Илиева, художествен ръководител в 88-о училище: "Не мога да кажа, че не сме единни, когато е нужно сме единни, когато е нужно ние се съединяваме. Мисля, че всеки носи в себе си българското да сме единни всички заедно."

На събора посетителите имаха възможността да си извадят и безплатна едногодишна читателска карта и да се приберат с книга от "Библиобуса" на Столичната библиотека. Финалът на празника беше поставен с пищна заря.