НОВИНИ

60 000 лева дължи изпълнителят заради забавянето на ремонта на булевард "Витоша"

60 хиляди лева дължи на Столичната община фирмата, която бави ремонта на булевард "Витоша" с два дни просрочие. По график реконструкцията трябваше да приключи вчера, но заради некачествено изпълнени дейности участъкът не беше приет.

bnt avatar logo
от БНТ
20:00, 16.08.2016
Чете се за: 00:38 мин.
У нас

Купчини от пясък, струпани бордюри и плочки - така изглежда новоремонтираният булевард "Витоша" ден, след като ремонтът трябваше да е приключил. Обстановката там повече наподобява на строителна площадка, отколкото на ремонтиран участък. Какво доведе до това забавяне?

Евгени Крусев, зам.-кмет в Столичната община
"Имаше няколко шахти, които не бяха на нивото на пътното платно, има няколко скосявания, на който ние много държим, за да осигурим достъпна среда за хората в неравностойно положение. Те също не бяха направени както трябва. В момента ги преправят наново. И някои дребни забележки по озеленяването на булеварда."

Докато бъдат отстанени дефектите по ремонта, неустойката, която фирмата дължи за всеки просрочен ден, просължава да расте.

Евгени Крусев, зам.-кмет в Столичната община
"Да, глобата тече. За всеки ден закъснение ние налагаме около 30 хиляди лева санкция. Общият размер ще стане ясен, след като бъде окончателно приет булевардът. А за да го приемем, трябва всички дефекти да бъдат отстранени."

Очакванията на общината са ремонтът да приключи до края на седмицата. Въпреки продължаващата работа по булеварда, движението по него е пуснато.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Сметната палата: Не сме намалили риска от наводнения
Сметната палата: Не сме намалили риска от наводнения
Филм за дядо Добри тръгва по кината през 2017 година
Филм за дядо Добри тръгва по кината през 2017 година