НОВИНИ

60 години от посещението на Хо Ши Мин в България

Рекорден брой посетители събра днес в Централния военен клуб - откриването на Конференция и фотоизложба във връзка с 60-годишнината от посещението но Хо Ши Мин в България и 67 години дипломатически диалог София - Ханой.

bnt avatar logo
от Даниела Кънева
17:04, 30.10.2017
Чете се за: 00:35 мин.
У нас

България е една от първите десет страни, които навремето са признали Социалистическа Република Виетнам - страната, която единствена в днешния свят, според познавачи, успя да затвори страницата на десетилетия войни, в който постави на колене три могъщи армии - Френската, Американската и Китайската и да се отвори към целия свят.

Не е тайна, че ние тук имаме силно виетнамско лоби, а те там - силно българско. И кой друг освен българите днес знаем, че Виетнам е един от Азиатските тигри, една от най-бързите икономики в света и най-привлекателните хай-тек и туристически дестинации. Стокообменът ни само през последните 10 години се е увеличил 11 пъти.

Н. Пр. Нгуен Тхи Хонг Оан - посланик на Виетнам: Отношенията ни са традиционно приятелски, с големи възможности за авангардни общи проекти. В сътрудничество с българските институции ние правим тази изложба и конференция, за да дадем възможност на повече хора да се запознаят с днешен Виетнам. Особено значение придаваме на както я наричаме ние "народна дипломация", на все по-разширяващите се лични контакти между хората.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Пучдемон е в Белгия, твърдят испански медии
Пучдемон е в Белгия, твърдят испански медии
Откриха нова книжарница в градинката до Народния театър в София
Откриха нова книжарница в градинката до Народния театър в София