НОВИНИ

60 нови еко автобуса за северните и западните райони на София

60 нови еко автобусa тръгват по линиите на градския транспорт в София. Метановите автобуси са инвестиция на частна фирма, но проектът е подкрепен и от Столичната община като част от инициативата за подобряване качеството на въздуха в столицата.

Мина Петрова
от Мина Петрова
20:44, 25.07.2017
Чете се за: 00:29 мин.
У нас

От утре до 1 август поетапно влизат в движение 60 нови еко автобуса основно в северните и западните райони на София - Нови Искър, Кремиковци, Връбница и Надежда. Те ще заменят сегашните рейсове, които са на възраст между 15 и 25 години, дизелови и без климатизация.

Карлос Контрера, общински съветник: "На година, метановите автобуси ще спестяват около и над 1200 въглеводородни емисии, което е един много сериозен екологичен показател и с тази стъпка, ние донадграждаме плана за превенция на атмосферния въздух на Столична община."

Йорданка Фандъкова, кмет на София: "Всички автобуси, се договорихме с изпълнителните и нашите контрагенти да бъдат климатизирани изцяло, да бъдат с платформи за достъпност за майки с колички, за хора с увреждания, да имат камери за по-голяма безопасност на водачите, монитори, разбира се, за информация на пътниците."

Още утре, 20 от автобусите ще влязат в движение, а до 1-ви август се очаква, всички 60 да тръгнат по линиите на градския транспорт в столицата.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Маркират болните дървета в Борисовата градина
Маркират болните дървета в Борисовата градина
Сериозен инцидент при разтоварване на новите трамваи за София
Сериозен инцидент при разтоварване на новите трамваи за София