НОВИНИ

60 нови патрулки ще контролират движението по пътищата

Няма да има чистка в МВР - увери вътрешният министър Валентин Радев след връчването на ключовете на 60 нови коли, които ще контролират по пътищата на София, Пловдив, Варна и Стара Загора. Вътрешният министър каза още, че представеният днес нов директор на столичната полиция му е предложен от главния секретар Младен Маринов, който досега заемаше този пост.

bnt avatar logo
от БНТ
16:29, 12.05.2017
6818
Чете се за: 00:59 мин.
У нас

Новият директор на СДВР старши комисар Ивайло Иванов е бил одобрен от министъра веднага. Валентин Радев каза, че като е прочел биографията му не е имал друг избор, освен да приеме предложението на главния си секретар.

Валентин Радев - министър на вътрешните работи: Значи страница и половина награди и то от различни хора, което мен лично много ме впечатлява като човек, който съм работил с хора .Не може всички да го харесват този човек. Буквално награда всяка година за нещо

Министър Радев увери, че чистка няма да прави. Щял да сменя шефове само ако забележи нещо нередно. Каза, че намира за предимство фактът, че не е от системата на МВР.

Валентин Радев - министър на вътрешните работи: Помолих ги надолу на всички да кажат, че идва един, който няма симпатии към никого. Аз съм външен в системата, нямам лични симпатии към никого и уволнявам без да се притеснявам.

Като едно от предизвикателствата пред МВР министърът определя председателството на Европейския съвет.

Валентин Радев - министър на вътрешните работи: Това е важно и днес имахме съвещание с г-жа Павлова ние бяхме домакини в МВР. Трябва да отпушим там системите за сигурност, знаете като дойдат хората от от Европа тук те очакват това, което са видели в Европа.

Повече доверие и повишаване на авторитета в очите на гражданите пожела на служителите на КАТ министърът преди официалното тръгване на 60 нови коли, които ще контролират движението по пътищата.

Патрулките на КАТ ще бъдат с камери и микрофони и ще записват проверките. Записите ще се пазят и опитите за изтриване ще бъдат видни в сървъра. Катаджиите ще носят и таблети, на които ще проверяват дали колата се издирва, дали книжката и застраховката са редовни и дали шофьорът има неплатени глоби.Мобилен принтер ще отпечатва фишовете.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
XXVI Международен музикален фестивал „Откритие“ във Варна
XXVI Международен музикален фестивал „Откритие“ във Варна
Студенти от Русе създадоха водороден автомобил
Студенти от Русе създадоха водороден автомобил