НОВИНИ

600 живи елхички за благотворителна кампания в Благоевград

За втора поредна година Министерството на земеделието и храните съвместно с Югозападното държавно предприятие /ЮЗДП/ - Благоевград, организират кампания под наслов "Купи жива елхичка, помогни на дете", съобщиха от ръководството на предприятието.

600 живи елхички благотворителна кампания благоевград
bnt avatar logo
от БНТ
08:40, 06.12.2016
Чете се за: 00:30 мин.
У нас

В рамките на инициативата ЮЗДП осигурява 600 живи елхички от видовете обикновен смърч, ела, зелена дугласка, като част от средствата за закупуване на дръвчетата ще бъдат дарени на дете с тежко онкологично заболяване. Благотворителната продажба на коледни дръвчета в контейнер започва на 8 декември, четвъртък, на няколко места. В Благоевград те ще се продават пред сградата на ЮЗДП и Държавното горско стопанство /ДГС/ в града, в Кюстендил - пред сградата на Държавно ловно стопанство "Осогово", в Гоце Делчев - пред сградата на ДГС в града, в София - пред сградата на Министерството на земеделието и храните и пред паметника на Патриарх Евтимий /на кръстовището с ул. "Граф Игнатиев"/.

През миналата година от благотворителната кампания на Министерството на земеделието и храните бяха събрани 35 000 лева, припомнят от ЮЗДП. Средствата са използвани за специализирано обучение на над 400 души, работещи с деца с аутизъм и в момента прилагат световно признати терапевтични практики.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Няма завишение в цените на рибата, уверяват търговци
Няма завишение в цените на рибата, уверяват търговци
Организират безплатен курс за програмисти
Организират безплатен курс за програмисти