НОВИНИ

6000 л нелегален дизел задържаха митнически и полицейски служители в София

6000 литра гориво без документи за платен акциз задържаха при съвместна проверка служители на Митница Столична и Главна дирекция „Национална полиция".

6000 нелегален дизел задържаха митнически полицейски служители софия
bnt avatar logo
от БНТ
14:08, 08.06.2017
Чете се за: 00:30 мин.
У нас

На 07.06.2017 г. е извършена проверка на обект за търговия с горива в района на София. В обекта не са констатирани нередности, но митническите и полицейските служители установяват, че на територията на бензиностанцията са паркирани три превозни средства - два микробуса и един пикап.

В каросериите на превозните средства са натоварени общо четири пластмасови контейнера - три с вместимост от по един тон и един с вместимост от три тона, всички пълни с жълтеникава течност с мирис на гориво, по предварителни данни - дизел. Пластмасовите съдове били съоръжени и с маркучи и средства за преливане и зареждане на горивото.

Установено е, че превозните средства и съдовете с енергийни продукти се ползват от съдържателя на бензиностанцията, но той не е представил документи, доказващи заплащане, обезпечаване или начисляване на дължимия акциз.

Общото количество гориво е в размер на 6000 литра и е задържано в склад на Митница Столична заедно с трите превозни средства. Взети са проби за анализ. Предстои съставяне на акт за установяване на административно нарушение по ЗАДС.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Преднината на британските консерватори пред лейбъристите се увеличава
Преднината на британските консерватори пред лейбъристите се увеличава
Правителството отпуска 28 млн. лв. за дейности в НДК
Правителството отпуска 28 млн. лв. за дейности в НДК