НОВИНИ

6000 петокласници се явиха на външно оценяване по география

Шест хиляди петокласници от 215 училища се явиха днес на национално външно оценяване по география. Училищата и учениците бяха избрани на случаен принцип. Оценки няма да се пишат, а тестът е бил необходим на просветното министерство, за да разбере как е усвоен материалът по география за 5-ти клас и как се справят учениците с новите програми.

Елиана Димитрова
от Елиана Димитрова
14:44, 07.06.2017
Чете се за: 00:27 мин.
Още

В 55-то училище в препитването участваха 51 деца. От Асоциацията на професионалните географи обещаха да направят резултатите от препитването публични. Идеята да има такова препитване е още от месец януари 2016-а. Тогава на протест географи заявиха, че по новите програми часовете по география са недостатъчни, а учебникът за 5-ти клас е претъпкан с информация. От министерството обещаваха тест. Родители и деца се оплакаха, че не са били уведомени и че това е поредното натоварване и то в края на учебната година.

Красимира Атанасова, учител по география в 55-то СУ: За континента Африка и Антарктида бяха раздадени притурки, от където можеха да четат. Да се надяваме догодина да има вече нови учебници за не само за пети, но и за шести клас, защото доста трудничко беше. Трябваше от няколко урока да се прави един урок. Според мен трябва да се увеличат часовете по георграфия, защото това е един от основните предмети.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Изчезна военен самолет на Мианма със 116 души на борда
Изчезна военен самолет на Мианма със 116 души на борда
Летищата в Бургас и Варна ще са с повече полиция това лято
Летищата в Бургас и Варна ще са с повече полиция това лято