НОВИНИ

Артщрихи с Галя Крайчовска 26 септември

България е във фокуса на панаира за съвременно изкуство във Виена.

Галя Крайчовска
от Галя Крайчовска
12:55, 26.09.2015
Чете се за: 00:57 мин.
Още

България е във фокуса на панаира за съвременно изкуство във Виена. 50 художници от различни поколения и жанрове ни представят в престижната изложба. Някои от тях лично ще се срещнат с посетителите, а специални дискусии ще разкажат още за новото ни изкуство и не само, както сочи програмата "Преместване на мисли в пространството със силата на предмети".

Ще полети ли Нина Заречная в новата "Чайка" в най-новия театър?

От екипа повдигнаха леко завесата, месец преди премиерата. Всички заедно са декодирали Чеховата "Чайка". Режисьорът Явор Гърдев определя екипа като шанс веднъж в живота. С "Чайка", на 26 октомври ще отвори врати новият театър на името на незабравимия Крикор Азарян. Мястото иначе е познато бившата зала 2 на НДК. Ние отиващите към театъра всъщност се връщаме у дома, казва Явор Гърдев. Очакваме и новото театрално пространство да почувстваме така.

Красиво и драматично, с култовите "Кармина Бурана" и "Болеро" и нови попълнения в трупата, "Арабеск" започна сезона. През октомври очакваме премиера, с хореографията на Морис Кози.

"Секс, мусака и революции" - Лола Монтескьо често ни кара да се усмихваме и раздвижваме сивите клетки в мрежата. Сеге фейлетоните й влизат в книга. А който не е разбрал, зад тях стои журналистката Капка Тодорова.

Открехнаха още малко вратичката към филма за Стив Джобс.

Новата игрална версия за историята на Стив Джобс ще грейне скоро на големия екран, с Майкъл Фасбендер в главната роля. Кейт Уинслет и Джеф Даниълс ще развият Apple интригата. Филмът на Дани Бойл надниква в кухнята на технологиите, които промениха света. Ще покажат как са измислени емблематични продукти , а колко е истинско ще се произнесе Стив Возняк. Но пък вече има прогнози за "Оскар".

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Уникална строителна операция блокира Хемус
Уникална строителна операция блокира "Хемус"
Проверяват за деца родители в училищата
Проверяват за деца родители в училищата